Greta Thunberg lahjoitti satatuhatta dollaria Unicefille koronataisteluun – rahat peräisin Thunbergin saamasta palkinnosta

Minkälainen riski koronavirus on kouluun pian suuntaaville lapsille? Ylilääkäri vastaa 1:47
Katso yllä oleva video: Millainen riski koronavirus on kouluun pian suuntaaville lapsille? Ylilääkäri vastaa.

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg on lahjoittanut YK:n lastenavun järjestölle Unicefille satatuhatta dollaria koronaviruspandemian vastaiseen työhön. Thunbergin lahjoituksesta kertoo Unicef.

Katso yllä oleva video: Millainen riski koronavirus on kouluun pian suuntaaville lapsille? Ylilääkäri vastaa.

Lahjoitusrahat ovat peräisin palkinnosta, jonka Thunberg sai tanskalaiselta Human Act -säätiöltä, joka tekee köyhyyden vastaista työtä.

Unicefin mukaan Thunberg vertaa koronapandemiaa ilmastokriisiin ja sanoo sitä lastenoikeuksien kriisiksi, joka vaikuttaa lapsiin nyt ja tulevaisuudessa.

Siksi hän kehottaa kannattajiaan tukemaan Unicefin työtä, jotta lasten elämää suojellaan ja heidän koulunkäyntinsä jatkuu.

Unicefin on määrä käyttää Thunbergin lahjoittamat rahat muun muassa saippuaan, suojavarusteisiin, terveydenhuollon tarvikkeisiin ja koulutukseen.

Thunberg itse arveli maaliskuun lopulla saaneensa ilmeisesti koronavirustartunnan. Hänellä oli useita oireita Keski-Eurooppaan suuntautuneen matkan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat