Greta Thunberg uskoo sairastaneensa koronaviruksen – isän samaan aikaan alkaneet oireet herättivät nuoren ilmastoaktivistin epäilykset: "Edellinen flunssani oli paljon pahempi"

Katsaus koko Euroopan koronatilanteeseen –"Eurooppa saattaa palautua koronasta Yhdysvaltoja ja Kiinaa hitaammin" 8:48
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa käsiteltiin 24. maaliskuuta koronavirustilannetta Euroopassa.

Nuori ilmastoaktivisti kertoo Instagram-postauksessaan uskovansa "erittäin todennäköisesti" sairastaneensa covid-19-viruksen.

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg, 17, julkaisi tänään Instagram-tilillään postauksen, jossa hän kertoo pysytelleensä visusti sisätiloissa viimeiset pari viikkoa.

Thunberg osallistui 6. maaliskuuta Belgian pääkaupunki Brysselissä nuorten ilmastomielenilmaukseen. Matkalla oli mukana myös hänen isänsä.

– Noin kymmenen päivää sitten minulle tuli oireita, täysin samaan aikaan kuin isällänikin, Thunberg kirjoittaa.

– Voimani olivat poissa, minua vilutti, kurkkuni oli kipeä ja minulla oli yskä. Isälläni oli samat oireet, mutta paljon kovempina ja lisäksi hänellä nousi kuume.

Greta Thunberg kirjoittaa olevansa nyt jo melko hyvin toipunut.

– Tunsin oloni lähestulkoon terveeksi. Edellinen flunssani oli paljon pahempi. Jos isälläni ei olisi tullut oireita samaan aikaan, en olisi välttämättä epäillyt mitään, Thunberg kirjoittaa.

– Monet, etenkin nuoret ihmiset, eivät välttämättä huomaa minkäänlaisia oireita. He eivät välttämättä tiedä kantavansa koronavirusta ja saattavat tartuttaa sen riskiryhmiin kuuluviin ihmisiin. Me, jotka emme kuulu riskiryhmiin, meillä on valtavan suuri vastuu. Meidän teoillamme on suuri vaikutus.


Lue myös:

    Uusimmat