Göran juoksi joka ikinen aamu koko vuoden ajan – yllättyi lenkkeilyn vaikutuksista: "En ollut kertaakaan sairaana"

Ruotsalaismies teki joka aamu pienen juoksulenkin vuoden ajan. Aamulenkin positiivisista vaikutuksista yllättynyt mies aikoo jatkaa tapaansa myös tänä vuonna.

Teini-ikäisestä asti juoksua harrastanut Göran Winblad teki vuoden 2020 alussa itselleen lupauksen: hän päätti juosta joka ikinen aamu edes pienen lenkin.

YouTube-videollaan mies kertoo, miten tapa vaikutti hänen terveyteensä ja hyvinvointiinsa.

Ei tullut kertaakaan kipeäksi

Göran pelkäsi, että tulisi jossain vaiheessa vuotta kipeäksi, sillä sairaana hän ei voisi juosta. Yllätyksekseen hänen ei tarvinnut luistaa lupauksestaan flunssan vuoksi kertaakaan koko vuoden aikana.

– Tämä on ensimmäinen muistamani vuosi, jolloin en ole ollut kertaakaan sairaana, Göran sanoo.

Mies epäilee syyn olevan terveellisissä elämäntavoissa. Lisäksi hän on viettänyt paljon aikaa metsässä, jonka mikrobit voivat parantaa vastustuskykyä.

Göran välttyi flunssan lisäksi urheiluvammoilta, joista hän on aiempia vuosina kärsinyt. Toisinaan jalkoja särki, mutta se ei estänyt häntä juoksemasta. Göran uskoo, että säännölliset lyhyet juoksulenkit ovat auttaneet ehkäisemään loukkaantumisia.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Aamulenkki paransi tuottavuutta

Göran kokee, että aamuiset juoksulenkit paransivat hänen suoriutumistaan töissä. Hän sanoo juoksun tuoneen tuottavuutta ja energisyyttä päiviin.

Eräänä aamuna Göran kertoo heränneensä neljältä aamulla, jotta ehtisi juosta ennen varhain lähtevää työlentoa. Vaikka nouseminen tuntui nihkeältä, aamulenkki kannatti, sillä se teki matkustamisesta paljon helpompaa.

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Suosittelee aamulenkkejä jokaiselle

Göran kertoo, että sängystä nouseminen ja lenkille lähteminen helpottui nopeasti. Aiemmin hän viihtyi aamuisin lämpimässä pedissä loikoillen, mutta tänä vuonna mies oli päättänyt tehdä toisin. Pian tavasta tuli rutiini, jonka kyseenalaistaminen ei edes käväissyt mielessä.

Yksi yllättävä hyöty aamulenkeistä tuntui aamupalalla:

– Aamukahvi maistuu paljon paremmalta juoksun jälkeen, Göran sanoo.

Kokemustensa perusteella Göran suosittelee aamulenkkejä kaikille. Niitä ei tarvitse tehdä joka aamu, vaan vaikka vain joinain päivinä, sillä jokainen hyötyy fyysisestä aktiivisuudesta, hän muistuttaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat