Google vihjasi MWC-uutuuksista – luvassa ensimmäiset Android Go -puhelimet

Google julkistaa Barcelonassa MWC 2018 -messuilla ensimmäiset Android Oreo Go Edition -älypuhelimet. Android Go on kevyempi Android-versio, joka on tarkoitettu puhelimille, joissa on RAM-muistia yhden gigatavun verran tai jopa vähemmän. Yhtiö lupaa kuitenkin, että myös Android Go -käyttäjät pääsevät nauttimaan Googlen suosituimmista palveluista sujuvasti. Esimerkiksi Youtubesta, Googlen hakusovelluksesta ja Google Assistant -avustajasta julkaistaan varta vasten Android Go:ta varten räätälöidyt versiot.

Androig Go -puhelimille luvataan lisäksi ohjelmistopäivityksiä vähintään kahdeksi vuodeksi ja tietoturvapäivityksiä kolmen vuoden ajaksi. Lisäksi niistä löytyy sisäänrakennettuna Google Play Protect -tietoturvaohjelmisto. Pääasiassa kehittyville markkinoille suunnatut puhelimet ovat halpoja valmistaa, joten hintojen odotetaan alkavan niinkin alhaalta kuin 50 Yhdysvaltain dollarista, eli hieman päälle 40 eurosta.

Tarkempia tietoja tulevista Android Go -puhelimista ei toistaiseksi ole, mutta HMD Globalilta tulossa oleva Nokia 1 saattaa hyvin olla ensimmäisten joukossa.

Lisäksi Nokia 7 Plus on niin ikään nähty vuotokuvissa Android One -logolla varustettuna.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 10 vuotta ensimmäisen Android-puhelimen, T-Mobile G1:n julkaisusta, joten Googlen voidaan odottaa juhlistavan Androidin kymmenvuotista taivalta MWC-messuilla. Lisäksi yhtiö on vihjaillut muun muassa Google Assistant -virtuaaliavustajaan liittyvistä uutisista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja