Gepardiksi ristitty urheilutähti haastoi Usain Boltin juoksukisaan – ME-mies varoitti suurista puheista: "Saatan ilmestyä paikalle"

0:44
Usain Bolt on nopea myös painottomassa tilassa

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa Kansas City Chiefsin riveissä pelaava Tyreek Hill on haastanut – taas kerran – Usain Boltin juoksukilpailuun. Sadan ja 200 metrin ME-mies ei varsinaisesti innostunut Hillin ehdottamasta haasteesta, mutta ei myöskään perääntynyt.

Helmikuussa 2020 joukkueensa kanssa Super Bowlin voittanut Hill tunnetaan paljonpuhuvalla lempinimellä Gepardi (eng. Cheetah).

27-vuotiaalla laitahyökkääjällä on yleisurheilutaustaa. Hän juoksi vuonna 2012 avausosuuden USA:n alle 20-vuotiaiden MM--kultaa voittaneessa pikaviestijoukkueessa. Hänen ennätyksensä sadalla metrillä on 10,19 ja 200 metrillä 20,14. Molemmat on juostu vuonna 2012.

Hill on jo pidemmän aikaa kiusoitellut Boltia, joka lopetti uransa vuoden 2017 MM-kisoihin 11-kertaisena maailmanmestarina ja 8-kertaisena olympiavoittajana. Viimeisimmät terveisensä Hill lähetti Boltille heinäkuun lopussa Chiefsin Twitterissä julkaisemalla videolla.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

– Usain Bolt lopetti syystäkin. Hän on vanha, hän on mennyttä. Hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia minua vastaan 40 jaardilla (noin 36,6 metriä). Sadalla jaardilla (n. 91,4 metriä) kyllä, se on hänen hommansa. Mutta 40 jaardia, Usain Bolt, sinulla ei ole mitään mahdollisuuksia, Hill haastoi.

Aihe nousi viime viikolla esiin, kun Dan Patrick ehdotti omassa show'ssaan Boltille kompromissiratkaisuna 70 jaardin (64 metriä) kilpailua Hilliä vastaan.

– 70 metriä käy minulle, Bolt vastasi pienen naurahduksen kera.

– Luulen, että hän voittaisi sinut 40 jaardilla, mutta jos hän ei ole edelläsi 60 jaardin kohdalla, sitten se on hänen osaltaan ohi, Patrick arvioi.

– En silti usko, että hän voittaisi minut 40 metrillä, Bolt vastasi.

Hillin ennätys 40 jaardilla on 4,29 vuodelta 2016. Boltin väitetään juosseen saman matkan verkkareissa ja lenkkareissa aikaan 4,22 vuonna 2019 – siis vajaat kaksi vuotta uransa lopettamisen jälkeen. Todellisuudessa Boltin aika, vieläpä tekonurmella juostuna, oli jotain aivan muuta.

Vuoden 2008 sadan metrin ME-juoksussa Boltin väliajan kerrotaan olleen 40 jaardin kohdalla 4,18. Ja tämä siis piikkareilla, mondoalustalla.

Pituudestaan (195 senttiä) johtuen Boltin lähtökiihdytys on ollut usein kilpakumppaneitaan hitaampi. 178-senttisellä Hillillä ei pitäisi olla vastaavaa ongelmaa.

– Kun olen kunnossa, olen todistanut, että osaan juosta kovaa, Bolt sanoi.

Patrick ehdotti Boltille, että tämä ottaisi Hillin haasteen vastaan helmikuussa NFL-kauden päätyttyä. Panokseksi Patrick ehdotti Boltin puolelta yhtä olympiakultamitalia ja Hillin puolelta Super Bowl -sormusta.

– Minulla on kahdeksan kultamitalia. En usko, että hän suostuu.

– Olen sanonut hänelle, lähettänyt viestin: jos jatkat puhumista, saatan ilmestyä paikalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja