Frida Karlssonilta hyytävää puhetta lyyhistymisestään

Tour de Skillä pelottava hetki – kokonaisvoittaja Frida Karlsson romahti maalialueella 0:30
Katso videolta kuvaa Frida Karlsson lyyhistymisestä.

Ruotsin hiihtotähti Frida Karlsson kertoi tuoreessa Viaplayn Gulddrömmar-dokumentissa dramaattisesta lyyhistymisestään Tour de Skin loppunousussa. 

Karlsson hiihti Tour de Skin voittoon, mutta maalialueella koettiin dramaattisia hetkiä, kun ruotsalainen lyyhistyi lumen pintaan päästyään maaliin. Karlsson pysyi aluksi muiden vauhdissa, mutta lopussa tapahtui jotain.

– Se alkoi jaloista ja sitten en voinut ohjata käsiäni, Karlsson kertoi.

Ruotsalainen romahti heti maaliviivan ylitettyään ja menetti tajuntansa.

– Kun ajattelen kisaa, niin en muista loppuosuutta. Jokin sai vietyä minut yli maaliviivan, mutta ei pidemmälle, Karlsson totesi.

Dokumentissa kuullaan, kuinka maajoukkueen jäsenet huusivat radiopuhelimillaan apua. Karlsson sai heti lääkärin hoitoa ja samalla valmentaja Stefan Thomson yritti herättää Karlssonia.

– Kuulin Stefanin sanovan: Frida, vastaa nyt, Frida, vastaan nyt. Aluksi kuulin hänet, mutta en pystynyt vastaamaan, Karlsson sanoi.

Karlsson tokeni jonkun ajan kuluttua ja sai selville, että hänestä oli tullut toinen ruotsalainen, joka voittaa Tour de Skin.

– Kysyin ensimmäisenä herätessäni ja happinaamari kasvoillani, että voitinko? Silloin sain kuulla voittaneeni, Karlsson kertoi.

Hiihdon MM-kilpailut käynnistyvät Slovenian Planicassa keskiviikkona. Ensimmäiset mitalit on jaossa torstaina, kun vuorossa on perinteisen hiihtotavan sprintit.

Lue myös:

    Uusimmat