Entinen hiihtopomo latasi kovaa tekstiä Frida Karlssonista – Ruotsissa raivostuttiin

Norjan entinen hiihtopomo Vidar Löfshus sanoi Dagbladetin uudessa MaxPuls-ohjelmassa, että hän ei usko Frida Karlssonin nousevan Therese Johaugin ja Marit Björgenin tasolle. Löfshusin puheet suututtivat Ruotsissa.

Löfshusilta kysyttiin maanantaina julkaistussa MaxPuls-ohjelman ensimmäisessä jaksossa, että voiko hänen mielestään Karlssonista tulla seuraava hiihtokuningatar. Löfshus ei usko tämän toteutuvan.

– Minun käy Fridaa sääliksi, että hänellä on sellaisia jaksoja. Se tarkoittaa sitä, että minulla ei ole täyttä uskoa siihen, että hänestä tulisi seuraava hiihtokuningatar Maritin ja Theresen tapaan, Löfshus totesi.

– Minulla ei ole tarpeeksi tietoa, mitä hänen ympärillään tapahtuu, mutta hänellä on joitain jaksoja, jolloin hän on sivussa ravinnollisten ongelmien takia. Se on mahdollista, että asia ei ole hänellä täysin kontrollissa. Se on todella epävakaata eikä vähiten haurasta, Löfshus sanoi.

Ruotsin iltapäivälehdet Expressen ja Aftonbladet nostivat tapetille Löfshusin puheet. Expressenin mielestä kyse oli Karlssoniin kohdistuneesta hyökkäyksestä ja Aftonbladet puhui norjalaisesta hyökkäyksestä. 

– Vidar on entinen pomoni ja hän on hyvä mies. En kuitenkaan usko, että hänellä on täysi ymmärrys Fridan tekemisistä. Hän voi sanoa, mitä haluaa. Fridalla, hänen valmentajallaan ja meillä joukkueessa on asiat täysin kontrollissa, Ruotsin maastohiihtopomo Anders Byström sanoi Aftonbladetille.

– En usko hänen tietävän sitä. Katsokaa kuinka suureksi hän tulee. Björgenillä ja Johaugilla oli valtavat urat, joten kaikilla on vaikeaa päästä niin pitkälle. Frida on vielä todella nuori ja kehittyy jatkuvasti kaikin tavoin, Byström päätti.

Planican MM-kilpailut käynnistyvät keskiviikkona. Ensimmäiset mitalit jaetaan torstaina, kun vuorossa ovat perinteisen hiihtotavan sprintit. 

Lue myös:

    Uusimmat