Frida Karlsson antoi ensimmäiset kommentit lyyhistymisestään – tämä yksityiskohta ihmetytti hiihtotähteä

0:30
Katso videolta kuvaa Frida Karlssonin lyyhistymisestä.

Maastohiihdon Tour de Skin päättäneessä loppunousussa koettiin pelottavia hetkiä, kun kokonaiskilpailun voittanut Ruotsin Frida Karlsson lyyhistyi tultuaan maaliin ja hänet jouduttiin viemään paareilla pois maalialueelta. Nyt Karlsson on antanut ensimmäiset kommenttinsa dramaattisten hetkien jälkeen.

Karlsson hiihti loppunousussa 15:nneksi ja otti kokonaiskisan voiton. Toiseksi sijoittui Kerttu Niskanen. 23-vuotiaan Karlssonin uran ensimmäisestä Tour de Skin voitosta muodostui kuitenkin kaikkea muuta kuin iloinen juhlapäivä.

– Oloni oli kuin rotalla. En voinut hyvin. En muista hirveästi siitä. Mutta palauduin, kun sain hiukan mustikkakeittoa. Se oli kuin mailalla olisi lyöty. En tuntenut käsiäni ja jalkojani, mutta voin nyt paljon paremmin. Siitä tulee pelottavaa, on melkoisen peloissaan, mutta nyt olen takaisin. Se on voitto. He kertoivat minulle, että voitin, mutta voiton jälkeen ei ollut suoraan juhlintaa. Se on kuitenkin suurta, Karlsson kertoi.

Karlsson kertoi olleensa huolissaan herättyään, että oliko hän voittanut. Hänelle kuitenkin kerrottiin voitosta, mikä tuntui Karlssonista ihanalta.

– Olen ylpeä itsestäni, kuinka taistelin itseni maaliin. Tour on nyt loppu ja tunsin jo eilen, että silmissä oli hiukan sumua. Minusta tuntui alussa melko hyvältä ja minulla oli melko hyvä hallinta ja sitten tulee isku. Pääni oli kuitenkin päättänyt päsätä maaliviivan yli ja paljoakaan pidemmälle en päässyt, Karlsson summasi.

– Olen ollut aiemmin mukana samanlaisessa, mutta se on silti synkkää. Olin myös peloissani. En muista viimeistä sataa metriä ennen maalia. En tiedä, mitä tapahtuu. Tunsin jo maaliin tultuani, että olin hiukan pökerrykissä. Ensimmäinen asia, jonka sanoin herättyäni oli se, että koska on palkintojenjako. Se oli outoa, että minut jätettiin makaamaan paareille, Karlsson jatkoi.

Karlsson voitti kokonaiskisan 33,2 sekunnin erolla Niskaseen. Kolmanneksi tuli Norjan Tiril Udnes Weng, joka jäi kärjestä 47,6 sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja