Ruotsista kajahti kovaa puhetta Frida Karlssonista – "Vaaraksi itselleen"

0:30
Katso videolta kuvaa Frida Karlssonin lyyhistymisestä.

Maastohiihdon Tour de Skin loppuhuipennus tarjosi pelottavan tilanteen, kun kokonaiskisan voittanut Ruotsin Frida Karlsson lyyhistyi maalialueella lumeen. Expressenin kolumnisti Tomas Pettersson kirjoitti kommentissaan, että Karlsson on vaaraksi itselleen.

Karlsson menetti tajuntansa toviksi lysähdettyään lumen pintaan ja hänelle annettiin hoitoa maalialueella, ennen kuin hänet vietiin paareilla lepäämään. Karlsson kertoi jälkikäteen, että hän ei muistanut viimeistä sataa metriä ennen maalia. Pettersson kirjoittaa kommentissaan, että Val di Fiemmen loppunousu ei ole hänen mielestään liian raskas urheilijoilla.

– Sen sijaan se on entistä selvempää, että Frida Karlsson on todellakin vaaraksi itselleen. Mutta sen sanottuani, niin on se vain sinun suuruutesi Frida, Pettersson totesi.

Näkyvyys Karlssoniin ja hänen ympärillään tapahtuneisiin toimenpiteiisin peitettiin mainoskyltein. 

– Kaikki päättyi onnellisesti. Niin yleensä tapahtuu. Mutta herranen aika, minkä kauhunhetken annoit meille tänään Frida Karlsson.

Karlsson palautui lyyhistymisestään suhteellisen nopeasti ja pystyi muutamaa tuntia myöhemmin kommentoimaan tapahtunutta. Ruotsalainen myönsi pelänneensä tilannetta. Norjan naisten valmentaja Stig Rune Kveen totesi Expressenille, että ammattilaisurheilu on epäterveellistä.

– Siinä norjalaiset ovat täysin oikeassa. Ja vaikka tämä päättyi nyt hyvin, vaikka Frida Karlsson seisoo edessäni ja käy suhteellisen tervejärkisesti läpi sitä, mille hän kehonsa asettaa, niin meidän ei tulisi vaan niistää nenäämme ja mennä eteenpäin, Pettersson kirjoitti.

– Sehän kertoo sen jo itsessäänkin. Itsensä kiduttaminen tajuttomaksi ei voi koskaan olla hyväksi kehollesi. Se on raja, jota ei koskaan tulisi ylittää. Sitä ei varsinaisesti koskaan tiedä, mikä on palkintona, Pettersson jatkoi.

Karlssonin henkilökohtainen valmentaja Per Nilsson totesi suojattinsa lyyhistymisen jälkeen, että tällä ei olisi minkäänlaisia esteitä. Petterson esitti oman toiveensa, että Karlsson löytäisi joskus tulevaisuudessa omat esteensä.

Karlsson voitti Tour de Skin kokonaiskilpailun reilun puolen minuutin erolla Kerttu Niskaseen. Kilpailun kolmas oli Norjan Tiril Udnes Weng, joka jäi ruotsalaisesta reilut 47 sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja