Mainos

Facebook pisti videot uusiksi – Watch saapuu osalle käyttäjistä jo tänään

Facebookin uusi videosivusto Watch saapuu joidenkin Facebook-käyttäjien käyttöön jo tänään. Yhtiö kertoi uuden videoalustansa käyttöönotosta eilen tiedotteessaan.

Watch-palvelussa on nähtävissä Facebookin tuottamaa ohjelmistoa sekä Facebook-käyttäjien julkaisemia videoita. Palvelu saa oman välilehden Facebook-valikossa. Watch näyttää käyttäjille sisältöjä osittain sen perusteella, mistä kukin käyttäjä on kiinnostunut.

Watch-välilehti alkaa korvaamaan nykyisen video-välilehden aluksi Facebook-sovelluksissa muun muassa Android ja iOS -laitteilla. Facebook julkaisi alkuperäisen video-palvelunsa hieman yli vuosi sitten.

Jos Watch-palvelun omat ohjelmat menestyvät, saattaa se tarkoittaa uuden tulolähteen syntymistä Facebookille. Sosiaalisen median palvelun uutissivustolta on loppunut jo tila mainoksilta, joten uusi videopalvelu tuo mukanaan lisää mainostilaa myytäväksi.

Watch voi menestyessään myös uhata muita videopalveluita, kuten YouTubea, Amazonia ja Netflixiä. Ensiksi Facebookin täytyy kuitenkin todistaa, että sen käyttäjät varmasti katsovat pidempiä videoita Facebook-sovelluksien kautta.

Aluksi Facebook kutsuu erikseen julkaisijoita tuottamaan sisältöä Watch-palveluun, mutta ajanmittaan kaikki voivat julkaista videoita siihen. Julkaisun aikaan Watchissa on pari tusinaa alkuperäistä ohjelmaa, mutta lisää on tulossa.

– Kun Watch on saatavilla maailmanlaajuisesti, on ohjelmia katsottavissa jo satoja, Facebookin videoiden tuotepäällikkö Daniel Danker kertoo yhtiön tiedotteessa.

Lähteet: The Verge, Facebook


***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.