Facebook ottaa koekäyttöön läjän uusia tykkäysnappeja – mukana viha ja suru

Facebook ottaa tykkäysnapin rinnalle koekäyttöön joukon uusia nappeja, joilla voi ilmaista muun muassa surua ja kiukkua. 

Uusia reaktionappeja pääsevät tästä päivästä alkaen testaamaan espanjalaiset ja irlantilaiset. Facebookin mukaan toimintoa kehitetään testikäyttäjien palautteen perusteella, ja se on tarkoitus saada pian kaikkien käyttäjien ulottuville.

Testivaiheessa uusilla napeilla voi ilmaista tykkäämisen lisäksi kuutta erilaista reaktiota: "rakastan", "jee", "vau", "hahhah", "surullinen" ja "vihainen". Kullekin reaktiolle on oma hymiö-kuvamerkkinsä.

Yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kirjoitti torstaina Facebookissa, että käyttäjät ovat toivoneet mahdollisuutta reagoida muutenkin kuin tykkäysnapilla esimerkiksi läheisen kuolemasta kertovaan päivitykseen tai uutiseen traagisista tapahtumista.

– Kaikki hetket eivät ole hyviä ja välillä sitä haluaa ilmaista empatiaa. Tykkäys ei välttämättä ole paras tapa ilmaista itseään, Zuckerberg kirjoitti.

Monet Facebook-käyttäjät ovat jo pitkään kampanjoineet en tykkää -napin puolesta. Toiset ovat kuitenkin olleet huolissaan siitä, että en tykkää -nappi tekisi nettikiusaamisesta entistä helpompaa tai loisi Facebookiin negatiivista ilmapiiriä.

Facebookin mukaan en tykkää -nappi ei toisi palveluun lisäarvoa.

– Toivomme kuitenkin, että tämä (reaktionappien lisääminen) vastaa yleisellä tasolla käyttäjien ilmaisemaan toiveeseen, tuotejohtaja Chris Cox sanoo Facebookissa julkaistussa videossa.

Lue myös:

    Uusimmat