Facebook haastaa Tinderin – deittitoiminto yksi useista tulevista uudistuksista

Facebook on tänään tiedottanut tulevista uudistuksistaan F8-konferenssissa Kalifornian San Joséssa. Kenties suurin muutos on tuore deittipalvelu, joka tulee osaksi Facebookin pääsovellusta.

Facebookin deittiominaisuus on tulossa saatavilla kaikille käyttäjille, minkä lisäksi se on täysin vapaaehtoinen ja helppo kytkeä myös kokonaan pois päältä. Palvelu on kehitetty tietoturvaa ja ihmisten yksityisyyttä kunnioittaen, eivätkä esimerkiksi ystävät pääse katselemaan omaa deittiprofiilia tai edes näe sitä, vaikka yrittäisivätkin. Lisäksi kumppaniehdotuksia muodostavat algoritmit eivät milloinkaan ehdota kaverilistalta löytyviä henkilöitä mahdollisiksi partnereiksi.

Deittiominaisuudessa käytettävät profiilit ovat päältä katsottuna melko samankaltaisia kuin vaikkapa Tinderissä suurine profiilikuvineen. Palvelu kuitenkin hyödyntää parien muodostuksessa esimerkiksi ryhmiä ja tapahtumia, joista molemmat käyttäjät ovat Facebookissa tykänneet. Lisäksi oma profiili on haluttaessa mahdollista asettaa julkisemmaksi siten, että samoihin ryhmiin tai tapahtumiin mieltyneet voivat vapaasti käydä siihen tutustumassa.

Facebookin kaltaisen valtavan pelurin mukaantulo deittisovellusten markkinoille on varmasti noteerattu myös Match Groupilla, jonka kurssi sukelsi 17 prosentilla heti kun tieto Facebookin suunnitelmista tuli julki. Muun muassa Tinderin ja samankaltaisen OkCupid-seuranhakusovelluksen omistava taho on saamassa kovan kilpailijan, kun Facebookin miljoonat sinkkukäyttäjät pääsevät kokeilemaan uusia ominaisuuksia.

”Meidän deittipalvelumme tarkoituksena on luoda todellisia, pitkiä suhteita, eikä pelkästään yhden illan juttuja”, leukaili Facebookin perustaja Mark Zuckerberg F8-tilaisuudessa.

Tarkempia Facebookin uudesta deittiominaisuudesta julkaisuaikatauluineen tiedotetaan myöhemmin tänä vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja