Ex-pääministeri Juha Sipilän uhkaaja tuomittiin 80 päivän ehdolliseen vankeuteen

MTV paikalla: Kansanedustaja Juha Sipilän pahoinpitelytapauksesta tuomio – syyttäjä suorassa lähetyksessä 3:26
Katso myös: Viime syyskuussa tuomittiin myös toinen Juha Sipilää uhkaillut ja pahoinpidellyt mies.

Entisen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) salamurhaa netissä väläyttänyt mies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa laittomasta uhkauksesta 80 päivän ehdolliseen vankeuteen. Uhkaus paljastui poliisin nettivalvonnan kautta.

Mies oli julkaissut Ylilauta.org -sivustolla kuvan Sipilästä kiikaritähtäimen läpi kuvattuna. Kuvan yhteydessä oli teksti ”Kansanpetturi”. Lisäksi mies oli kirjoittanut ”tuplilla suoritat Juha Sipilän salamurhan”.  

Mies oli liittänyt sivuun myös linkin räjähteiden tekoon ja lisännyt YouTube-videon yhteyteen tekstin, jossa sanottiin: "Joku drone-isku voisi olla hyvä idea. Tässä 400 dollarin drone, jolla on 8 kilometrin kantama."

Uhkaus paljastui viime vuoden joulukuussa.

Mies kiisti itse tehneensä kyseistä uhkausta, mutta oikeus katsoi todistelun osoittavan muuta. Mies tuomittiin laittomasta uhkauksesta 80 päivän ehdolliseen vankeuteen ja maksamaan 80 euron rikosuhrimaksu. Tuomiosta voi vielä valittaa, joten se ei ole lainvoimainen.

Poliisin nettivalvonta paljasti

Uhkaus löytyi poliisin oman verkkovalvonnan kautta. Poliisi otti yhteyttä Sipilään, joka ei itse ollut kyseisillä verkkosivuilla käynyt. Sipilä ei myöskään tuntenut uhkailijaa.

Kuulemisessa Sipilä oli pitänyt uhkailua osittain uskottavana ja sellaisena toimintana, joka pitäisi saada loppumaan. Sipilä oli sanonut suhtautuvansa kaikkiin uhkauksiin äärimmäisellä vakavuudella ja todennut, ettei omasta tai perheen turvallisuudesta pitäisi tarvita kantaa huolta kansanedustajan tehtävissä.

Asianomistajana Sipilä siis tunsi tulleensa uhatuksi niin, että hänellä oli perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden olevan vakavassa vaarassa.

Viime syyskuussa tuomittiin myös toinen Sipilää uhkaillut ja pahoinpidellyt mies. 38-vuotias mies löi liikennevalojen vaihtumista odottanutta Sipilää selkään ja uhkasi tätä väkivallalla. Mies tuomittiin pahoinpitelystä 80 päiväsakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat