Evie, 20, haastoi äitinsä lääkärin oikeuteen – vaatii miljoonakorvauksia syntymästään

Mitä haittaa ravintolisien turhasta käytöstä on? 2:09
Videolla ravitsemusterapeutti kertoo, mitä haittaa ravintolisien turhasta käytöstä on?

Brittiläinen paraurheilija syyttää äitinsä lääkäriä syntymästään ja vaatii miljoonien hyvitystä. Tapauksesta kertovat muun muassa The Sun sekä Daily Mail.

Englantilainen esteratsastaja Evie Toombes, 20, on haastanut äitinsä lääkärin oikeuteen syntymänsä vuoksi ja vaatii miljoonakorvauksia.

Evielle on lievä synnynnäinen epämuodostuma, spina bifida eli selkärankahalkio. Kyseessä on yleisin neuraaliputken sulkeutumishäiriö, joka voi aiheuttaa muun muassa alaraajahalvauksia, aivojen nestekierron häiriöitä sekä tahatonta virtsan- ja ulosteenkarkailua.

Vamman vuoksi Evie joutuu toisinaan olemaan päivän kytkettynä letkuihin. Kaikesta huolimatta hän on pystynyt luomaan uraa esteratsastajana. Tulevaisuudessa uhkana on, että nainen joutuu enenevissä määrin turvautumaan pyörätuoliin. Hän kertoo Instagramissa, ettei tälläkään hetkellä tunne jalkojaan polvista alaspäin.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Evie kertoo somessa, miten vamma vaikuttaa hänen elämäänsä. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Evie on ilmeisen tyytymätön elämäänsä, sillä hän on haastanut äitinsä lääkärin Philip Mitchellin oikeuteen. Syytteen mukaan Mitchell ei suositellut raskautta yrittävälle äidille hermostoputken sulkeutumishäiriöiden riskiin vaikuttavaa ravintolisää.

Evie uskoo, että jos hänen äitiään olisi neuvottu käyttämään foolihappolisää, tämä olisi lykännyt raskaaksi tuloa eikä Evie olisi koskaan syntynyt vammansa kanssa. Lääkäri Mitchell on kiistänyt syytökset ja sanonut antaneensa Evien äidille kohtuullista neuvontaa asiaan liittyen.

Foolihappolisää myös monipuolista ruokavaliota noudattaville

Foolihappolisää suositellaan raskautta yrittäville ja raskaana oleville, sillä se vähentää riskiä sikiön hermostoputken sulkeutumishäiriöille. Lisäksi odottavien äitien tulisi turvata saanti ruoasta. Eniten folaattia saa täysjyväviljasta, tummanvihreistä kasviksista, palkokasveista ja marjoista.

Evien äiti Caroline Toombes on kertonut oikeudessa, että lääkäri Mitchell sanoi hänelle ennen raskauden yrittämistä, ettei foolihappolisän syöminen ole välttämätöntä.

– Minua neuvottiin, että jos ruokavalioni oli ollut kunnossa aiemmin, minun ei tarvitsisi ottaa foolihappoa, Caroline sanoi tuomarille medioiden mukaan.

Oikeudessa kuultiin myös, että jos Caroline olisi saanut asianmukaisen ohjeistuksen foolihappolisän käyttämisestä, hän ei olisi yrittänyt miehensä kanssa hedelmöittyä niin nopeasti kuin päätyi tekemään, vaan olisi ensin aloittanut foolihappokuurin.

Äiti sai tietää raskaudestaan vain yhdeksän päivää ennen synnytystä 0:51
Katso video: Amerikkalaisnainen sai tietää olevansa raskaana päiviä ennen synnytystä.

Lue myös:

    Uusimmat