Essi Helléniltä yllätysveto – keikkailee kesän ajan Jean S:n solistina

Näyttelijä Essi Hellén on ollut tänä kesänä aivan uuden aluevaltauksen edessä. Monilahjakkuus nähdään lavalla yhdessä Jean S:n kanssa.

Essi Hellénin kesä on kulut keikkailessa ja lomaillessa. 28-vuotias näyttelijä on ollut tänä kesänä täysin uudenlaisen aluevaltauksen edessä, kun hänet on nähty esiintymässä yhdessä Suomen ykkösbilebändi Jean S:n kanssa. 

Putouksessa muutaman laulunäytteen antanut Hellén on päässyt näyttämään, että hänestä todella lähtee ääntä. Näyttelijä on ehtinyt jo esiintyä bilebändin kanssa Himos Areenalla sekä Jämsän Iskelmäfestivaaleilla.

– Keikkailu on ollut jännittävää, mutta hauskaa. En ole varmaan aikoihin jännittänyt mitään niin paljon kuin ensimmäistä keikkaamme. Kaikki on ollut niin uutta, vaikka olen aikaisemminkin laulanut yleisön edessä. Tällä kertaa areenat ja bändi ovat vaihtuneet isommiksi, Hellén sanoo.

Hän sai viime talvena puhelun Jean S -yhtyeen toiselta solistilta Timo Kärkkäiseltä, joka pyysi Helléniä mukaan kesän keikoille.

– Sanoin hänelle heti, että olen kiinnostunut. Olen aina tykännyt laulaa ja halunnut tehdä enemmän töitä musiikin parissa. Tarjous tulikin melkein kuin tilauksesta. 

Essi Hellén on päässyt vetämään yhdessä Jean S:n kanssa ikivihreitä Suomi-hittejä, kuten Vicky Rostia, Neon 2:ta, Kaija Koota sekä ulkomaisista artisteista Nancy Sinatraa ja Tina Turneria

Vaikka laulaminen on lähellä Hellénin sydäntä, ei hän haaveile musiikkiartistin urasta. 

– Sooloartisitin ura ei kyllä suoraan sanottuna kiinnosta ollenkaan minua. Olen sielultani näyttelijä. Haaveilen kyllä siitä, että pystyisin yhdistämään yhä enemmän laulamisen ja näyttelemisen yhteen. Esimerkiksi rooli musikaalista on yksi unelmistani, Hellén kertoo. 

Hänellä on jo musikaalikin valmiiksi mietittynä. Legendaarinen Grease-musikaali on ollut Hellénin suosikkimusikaali lapsesta saakka. 

– Minulla oli kyseinen musikaali joskus lapsena VHS-kasetilla ja katsoin sen varmasti yli sata kertaa. Loppujen lopuksi filminauha kului loppuun eikä videota enää voinut katsoa. Onneksi sain musikaalin pian DVD:nä, Hellén muistelee.

Lauantaina 23.7. Hellén nousee lavalle Jean S:n kanssa Vaasa festivaaleilla. Lisäksi hänet nähdään muutamalla yksityikeikalla ja Iskelmä Live Helsingissä Suvilahdessa 3.9.

Syksyllä Hellen jatkaa töitä näyttelemisen parissa. Hän palaa juurilleen eli teatterin lavalle.

– Olen mukana Bonnie & Clyde -näytelmässä, joka nähdään Helsingin Kruunahaassa sijaitsevassa Teatteri Jurkassa, Hellén kertoo.  

Essi Hellén tähdittää Johanna Vuoksenmaan ohjaamaa Ex-onnelliset-sarjaa, joka nähdään MTV3-kanavalla syksyllä.

Lue myös:

    Uusimmat