Erittäin harvinaista: "Huonovointisen" näköinen peräänajaja kieltäytyi poliisin puhallutuksesta – vetosi diplomaattiseen koskemattomuuteen

Toisen auton perään autollaan törmännyt mies vetosi diplomaattiseen koskemattomuuteen ja kieltäytyi puhaltamasta seulonta-alkometriin, kun poliisi yritti selvittää kolarin syytä. Turussa perjantaiaamuna sattuneesta kolarista kertoo Lounais-Suomen poliisi.

Poliisin mukaan 1980-luvulla syntynyt mies törmäsi Venäjän pääkonsulaatin omistamalla autolla toiseen autoon, jota ajoi vuonna 1961 syntynyt mies. Peräänajettu auto osui törmäyksen voimasta vielä kadun reunaan pysäköityyn autoon.

Tilanne sattui Kristiinankadulla Turun ydinkeskustassa.

1980-luvulla syntynyt mies ei aluksi suostunut kertomaan partiolle henkilötietojaan, mutta myöntyi lopulta näyttämään ulkoministeriön myöntämän henkilökortin. Poliisi kuvailee miehen näyttäneen tilanteessa "väsyneeltä ja huonovointiselta".

Mies oli myös halunnut varakonsulin paikalle, ja saavuttuaan varakonsuli oli poliisin mukaan todennut, ettei "heillä ole tapana suostua puhalluskokeeseen".

Erittäin harvinainen tapaus Lounais-Suomessa

Tilanne kirjattiin liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja sillä nimikkeellä poliisi tutkii tapahtumia edelleen, kertoo rikosylikonstaapeli Lasse Höysti Lounais-Suomen poliisista. Höystin mukaan diplomaattisen koskemattomuuden vuoksi poliisi ei voi kohdistaa henkilöihin ja ajoneuvoihin kaikkia toimenpiteitä.

–  Etenkään, jos rikosepäily tai vastaava ei ole mitenkään erityisen suuri, Höysti kertoo STT:lle.

Vastaaviin tilanteisiin poliisi törmää Lounais-Suomessa erittäin harvoin, hän sanoo.

Toista autoa kuljettanut vuonna 1961 syntynyt mies puhallutettiin tilanteessa Höystin mukaan asiaankuuluvasti, eikä hänen tuloksessaan ollut huomauttamista.

Höystin mukaan myös pääkonsulaatin omistuksessa ollut auto vaurioitui kolarissa eturenkaastaan niin, ettei sillä voinut ajaa pois paikalta.

–  Toinen auto lähti paikalta hinauksella ja konsulaatti toimittaa autonsa pois paikalta itse valitsemallaan tavalla, Höysti sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat