Erikoinen viesti leviää – professori perui kokeen, koska häntä oli "vastoin hänen toiveitaan" ammuttu: "Professorisi koki koko vuoden 2020 yhdessä päivässä"

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00
Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – katso video! #Unfiltered -somehaaste haastaa paljastamaan kasvot filtterin takaa. Uskallatko sinä ottaa haasteen vastaan?

Opiskelija väitti saaneensa professoriltaan viestin, jossa tämä kertoo esimerkiksi joutuneensa sekä ammutuksi että sairastuneensa koronavirukseen.

Patrick Wilson on todellinen henkilö, mutta hänen lähettämäkseen väitetyn sähköpostin aitoudesta ei ole takuita. Se on kuitenkin sekä päätynyt otsikoihin että pannut nettikansan povilleen, kertoo The Sun.

Englannin professori Patrickin viesti lähti leviämään Twitterissä, kun hänen oppilaakseen itseään väittävä henkilö jakoi saamansa sähköpostiviestin ja kutsui sitä "vuoristoradaksi".

Näin Patrickin viesti kuuluu:

"Hei kaikki,

valitettavasti minun täytyy siirtää koetta, ja torstain tunti täytyy perua. Vastoin parempia toiveitani minua on ammuttu ja olen ensiavussa. Minulla on myös covid, ja avioerosta on tulossa sotkuinen. Toimisto on edelleen avoinna kello 11– 12 ma/ke, apuopettaja on paikalla. Jos olen elossa, koe siirtyy ensi viikon maanantaihin."

Lopuksi professori muistutti tekstien kertauksen tärkeydestä ja toivotti parhaita terveisiä.

Lähetti toisen viestin, jossa vihjasi vaimonsa pettäneen

Aivan kuin tämä ei vielä olisi riittänyt, opiskelija väittää saaneensa toisenkin viestin Patrickilta.

– Vaikuttaa siltä, että aiemmasta sähköpostistani tuli viraalihitti netissä. Arvostan saamiani vastauksia, jotka kertoivat tästä. Onnekseni vammani ei ollut vakava, eivätkä mitkään covid-oireeni ole vakavia, mies sanailee.

Hän toteaa, että koe pidetään sovitusti maanantaina. Kyseessä on ilmeisesti etäkoe, sillä Patrick toteaa myös "toisin kuin vaimoni, oletan, että ette ole petollisia".

Jos julkasu ei näy, katso se täällä.

Oliko viesti aito?

Professorin viestit levisivät pian myös medioihin. Miehen henkilöllisyyttä on pyritty selvittämään, mutta viestin aitoudesta ei ole takeita.

Patrick Wilson -niminen professori todella opettaa englantia esimerkiksi korkeakoulussa Georgiassa, mutta ei ole varmuutta siitä, onko viesti häneltä. Redditissä kaivettiin esiin englanninprofessorien kurssitunnuksia netistä, ja moni päätyi pitämään kirjettä huijauksena osaltaan siksi, että kyseisen viestin olettaisi leviävän laajemmalle, jos se kerran on lähetetty suurelle oppilasjoukolle.

Ainakin yksi Patrick Wilson on jo ilmoittanut Twitterissä, ettei ole viestin takana.

"Professorisi koki koko vuoden 2020 yhdessä päivässä"

Osa lukijoista pitää viestiä huijauksena ja liian henkilökohtaisuuksiin menevänä, mutta moni on nähnyt Patrickin urheassa koronavuoden kamppailussa yhtymäkohtia koronavuoteen 2020. 

– Onko tämä runo vuodesta 2020? nimimerkki vvarren kyselee.

– Professorisi koki koko vuoden 2020 yhdessä päivässä, AshuraBlaze toteaa.

"Jos olen elossa..." Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Osa keskustelijoista ihmetteli, miksei miestä vaikuta hetkauttavan mikään – ei edes ammutuksi tuleminen. Mahdolliseen eloonjäämiseenkin mies tuntuu suhtautuvan välinpitämättömästi.

– Kuulostaa siltä, että jollakulla on todellakin menossa maanantai, Lisacossey heittää.

– En edes vitsaile: nauroin niin kovaa, että sain astmakohtauksen, Kyla tunnustaa.

Teoriat alkoivat lennellä ja vaimokin ilmestyi paikalle

Kansaan on uponnut erityisesti Patrickin huomautus petollisesta vaimosta. Pian teoriat alkoivat lennellä: osa uskoo, että vaimo ampui Patrickia, joko eron vuoksi tai mahdollisesti sen takia, että hän tartutti tähän koronaviruksen.

Tarina sai yhä hullumpia piirteitä, kun Patrickin vaimoksi itseään tituleeraava Twitter-käyttäjä ilmestyi paikalle ilmoittamaan, että erot "ovat vaikeita kaikille". "Vaimo" kuitenkin kielsi ampuneensa professoria.

"Tämä mies ansaitsee vakinaisen viran, ja hänelle tulee antaa kirjallisuuden Nobel-palkinto"

Oli kirje aito tai ei, Patrickin kamppailu kosketti kansaa. Jo yli miljoona ihmistä on reagoinut sähköpostiviesteihin Twitterissä jollain tavalla.

– Tämä mies ansaitsee vakinaisen viran, ja hänelle tulee antaa kirjallisuuden Nobel-palkinto, Afua S. Owusu vaatii.

– Tämä on hitto vie legendaarista, nimimerkki Makayla toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat