Epäillyn poliisiampujan lapsi on ollut huostaanotettuna – kotikäynnillä Hämeenlinnassa olleet sosiaalityöntekijät joutuivat vaaraan

2:21
MTV Uutiset paikalla Hämeenlinnassa: Poliisimurhan yrityksestä epäiltyä vaaditaan vangittavaksi

Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi tänään 37-vuotiaan miehen todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä. Miehen epäillään ampuneen poliisia myöhään perjantai-iltana Hämeenlinnan Kettumäessä.

Ampuminen tapahtui, kun Hämeenlinnan kaupungin sosiaalityöntekijät olivat kotikäynnillä miehen kotona. Poliisi oli antamassa tilanteessa virka-apua. Mies ampui yhtä poliisia, joka loukkaantui. Tässä tilanteessa myös poliisi joutui käyttämään asettaan vaarallisen henkilön taltuttamiseksi.

Hämeenlinnan kaupungin mukaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät joutuivat vakavaan vaaraan.

– Rutiininomainen työtehtävä kehittyi tilanteeksi, jossa käytettiin ampuma-aseita. Kyseessä on vakavin työntekijöiden kokema läheltä-piti -tilanne Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen historiassa, kaupunki tiedotti maanantaina.

37-vuotias mies loukkaantui tilanteessa, ja hän osallistuikin vangitsemisistuntoon etäyhteydellä Tampereen yliopistollisesta sairaalasta.

Käräjäoikeuden papereista selviää, että miehellä on ainakin yksi alle kouluikäinen lapsi. Lapsi on ollut otettuna huostaan ja lisäksi lastensuojelun työntekijät ovat olleet lapsen edunvalvojan sijaisina elatusavusta sovittaessa.   

Käräjäoikeudessa on ollut vireillä törkeän pahoinpitelyn yritys, jossa asianomistaja oli nyt ampumisesta epäilty mies ja vastaajana miehen entinen puoliso ja lapsen äiti. Oikeudessa mies kertoi tapahtumista eri tavalla kuin poliisin esitutkinnassa. Mies kertoi toimineensa näin, koska oli halunnut lapsen yksinhuoltajuuden, mutta lapsi olikin otettu jo huostaan. Tästä syystä mies kertoi lopulta oikeudessa totuuden.  

Lapsen huostaanotosta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja