Hämeenlinnassa poliisia ampunut mies vangittiin – etäyhteydellä sairaalasta istuntoon osallistunut epäilty ei peitellyt kasvojaan

2:21
MTV Uutiset paikalla Hämeenlinnassa: Poliisimurhan yrityksestä epäiltyä vaaditaan vangittavaksi

37-vuotias mies määrättiin tänään vangittavaksi Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä. Miestä epäillään myös ampuma-aserikoksesta. MTV Uutiset seurasi vangitsemisoikeudenkäyntiä paikan päällä. 

Vangitseminen liittyy perjantai-iltaiseen ampumavälikohtaukseen Hämeenlinnan Kettumäessä. Poliisi oli saanut tehtävän Karhuntiellä sijaitsevalle kerrostalolle. Mies oli poliisin mukaan ampunut kerrostalon pihalla poliisimiestä kohti ja myös poliisi ampui miestä.

Mies on edelleen sairaalassa eikä häntä ainakaan vielä eilen voitu kuulustella. Ammuskelussa loukkaantunut poliisi pääsi sairaalahoidosta pois jo seuraavan päivän eli lauantain aikana. 

Murhan yritystä tutkii keskusrikospoliisi, ja poliisin aseenkäyttöä selvittää syyttäjä. Poliisin mukaan asetta oli jouduttu käyttämään vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi. 

Määrättiin salaiseksi

Vangitsemisistunnon piti alkaa Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa kello 11.30, mutta istunto alkoi liki puoli tuntia myöhässä. Epäilty osallistui istuntoon etäyhteyden välityksellä Tampereen yliopistollisesta sairaalasta. 

Tummatukkainen mies makasi sairaalapedissä lukuisten sairaalateknisten laitteiden ympäröimänä puoli-istuvassa asennossa. Mies katseli vakavan näköisenä alaviistoon ja piti kättään sängyn sivupöydällä. Hän ei peitellyt kasvojaan, kun yhteys käräjäsaliin oli auki.

Tuomari päätti istunnon alussa, että vangitsemisasia käsitellään suljetuin ovin yleisön läsnäolematta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho KRP:stä vetosi salauksen osalta siihen, ettei tähänastisia esitutkintatuloksia ole mahdollista avata reaaliaikaisesti ja julkisesti istunnossa tutkintaa vaarantamatta.

Hänen mukaansa sekä epäilty että rikospaikalla olleet avainhenkilöt ovat edelleen kuulematta.

Tuomari katsoi, että sairaalavuoteessa makaavan epäillyn yksityisyydensuojalle koituisi merkittävää haittaa, jos media kuvaisi häntä. Epäiltyä ei siis saanut kuvata istunnon alussa etäyhteysnäytöltä.

Käsittely jatkui suljetuin ovin kello 12 jälkeen ja tulos julistettiin noin 12.50.

Tämä tapauksesta tiedetään 

Poliisioperaatio Kettumäessä käynnistyi myöhään perjantaina illalla hieman ennen puoltayötä. MTV:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan kerrostalon pihalta oli kuulunut laukauksia ja poliisin ampuma kohdehenkilö oli maannut talon pihamaalla.

Silminnäkijän mukaan miestä oli ammuttu selkään ja pohkeeseen, ja hänet oli kuljetettu ambulanssilla pois paikalta. Silminnäkijä kertoi MTV:lle, että mies ja hänen kumppaninsa olivat muuttaneet taloon viime kesänä.

Poliisi teki paikalla rikospaikkatutkintaa myöhään yöhön ja vielä seuraavana päivänä lauantaina. 

Hämeenlinnan kaupunki tiedotti eilen, että tehtävällä oli mukana myös kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijöitä, jotka joutuivat tilanteessa vakavaan vaaraan. 

Kaupungin mukaan kyseessä oli vakavin työntekijöiden kokema läheltä piti -tilanne, mitä Kanta-Hämeen sosiaalipäivystyksessä on koettu.

0:52
Video kertoo: Tältä näyttää Hämeenlinnan ammuskelupaikalla – poliisi ampui miestä, jota epäillään poliisimurhan yrityksestä

Korjattu epäillyn ikä kello 14.45: 1983 syntynyt mies on 37-vuotias, ei vielä 38-vuotias. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja