MTV:n tiedot Hämeenlinnan poliisiampumisesta: Välikohtaus tapahtui kerrostalon pihalla – "Uhria osunut selkään ja jalkaan"

1:33
Tämä Hämeenlinnan poliisiampumisesta tiedetään nyt – KRP:n tutkinnanjohtaja kertoo viimeisimmät tiedot.

Hämeenlinnan poliisiampuminen on siirtynyt Hämeen poliisilta keskusrikospoliisin tutkittavaksi. MTV Uutisten tietojen mukaan ampumavälikohtaus tapahtui Hämeenlinnan Kettumäessä kerrostalon pihalla.

Poliisia ammuttiin myöhään perjantai-iltana Hämeenlinnassa käynnissä olleen poliisitehtävän yhteydessä. Hämeen poliisin mukaan myös poliisi käytti “virka-asetta vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi”. 

MTV Uutisten tietojen mukaan ampuminen tapahtui Kettumäen kaupunginosassa kerrostalon piha-alueella. Kettumäki sijaitsee muutaman kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Alueella on kerrostaloja.

Havainnoistaan MTV:lle kertova, operaation aikaan paikalla ollut silminnäkijä oli kuullut naisen huutavan ennen ambulanssin tuloa, että "uhria on osunut selkään ja jalkaan".

Silminnäkijälle ei tilanteessa selvinnyt, viitattiinko "uhrilla" poliisitehtävän kohdehenkilöön vai poliisiin, jota ammuttiin.

Ihminen makasi talon pihalla

MTV Uutisten saamien yöllä otettujen kuvien perusteella on nähtävissä, että kerrostalon pihalla oli paikalla ainakin yksi poliisiauto ja sen vieressä henkilöitä.

Piha-alueella makasi myös ihminen asfaltilla. MTV Uutisten tietojen mukaan kyseessä on mieshenkilö.

Poliisi kertoi tiedotteessaan noin puoli kolmen aikaan lauantaiyönä, että tilanne on poliisin hallinnassa eikä kenellekään aiheudu enää varaa. 

Tapaus on lauantaina aamupäivän aikana siirtynyt KRP:n tutkittavaksi. Keskusrikospoliisin arvion mukaan asiasta tulee lisätiedote alkuiltapäivän aikana, ja sitä ennen asiasta ei anneta lisätietoja.

Poliisin mukaan tapahtuneesta on informoitu myös päivystävää syyttäjää, koska poliisi on tilanteessa käyttänyt virka-asetta ja tutkinnan poliisin aseenkäytöstä tekee syyttäjä.

WhatsApp_MTV3_Stripe_

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja