Poliisia ammuttiin Hämeenlinnassa, myös sosiaalityöntekijät vaarassa – "Vakavin läheltä piti -tilanne"

0:52

Virkatehtävässä ollutta poliisi ammuttiin viikonloppuna Hämeenlinnassa. Myös kaupungin sosiaalityöntekijät joutuivat keskelle ampumistilannetta.

Poliisia ammuttiin myöhään perjantai-iltana Hämeenlinnan Kettumäessä. Myös poliisi käytti asettaan vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi.

Hämeenlinnan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että virkatehtävään osallistui myös sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijöitä, jotka joutuivat vakavaan vaaratilanteeseen.

– Rutiininomainen työtehtävä kehittyi tilanteeksi, jossa käytettiin ampuma-aseita. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät ovat toimineet tilanteessa ammatillisesti ja turvallisuusohjeiden mukaan.

Työntekijöiden kriisiapu käynnistyi välittömästi ampumatilanteen jälkeen lauantain vastaisena yönä.

– Kyseessä on vakavin työntekijöiden kokema läheltä-piti -tilanne Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen historiassa.

Hämeenlinnan kaupunki toteaa, että kaikki keinot tehtävissään väkivaltaa kohtaavien työntekijöiden suojaamiseksi ovat tarpeen.

– Viikonlopun tapahtumakulku tullaan selvittämään tarkasti, jotta työntekijöiden työturvallisuus voidaan taata kaikissa tilanteissa.

Vuonna 1983 syntynyttä miestä epäillään murhan yrityksestä. Hänen vangitsemistaan käsitellään tiistaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Mies on sairaalassa, eikä hän ole pystytty kuulustelemaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja