Ensitunnelmat uusista Nokia-älypuhelimista: Vahva uutuusnelikko

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global julkisti tänään 8110 4G -banaanipuhelimen lisäksi kolme täysin uutta älypuhelinta – alle satasen Nokia 1:n, 399 euron Nokia 7 Plussan ja 749 euron Nokia 8 Siroccon – sekä kertoi aiemmin Kiinassa lanseeratun uuden Nokia 6:n kansainvälisestä myyntiintulosta 279 euron hintaan.

Uutuuksista tärkein lienee todennäköisesti Nokia 6, joka on seuraaja uusien Nokia-puhelinten ensimmäisen sukupolven keihäänkärkenä toimineelle Nokia 6:lle. Puhelin julkistettiin Kiinassa jo heti vuodenvaihteen jälkeen.

Nokia 6:n toisen sukupolven uudistukset eivät ole valtavia, mutta sitäkin merkittävämpiä. Alkuperäinen Nokia 6 oli hintaansa nähden hyvä älypuhelin, jonka suurin heikkous oli suorituskyvyn vaisuudessa valitun Snapdragon 430 -järjestelmäpiirin takia. Tämä on nyt uudessa Nokia 6:ssa korjattu, ja samalla mukaan lisätty myös kaivattu tuki nopealle pikalataukselle.

Ulkoisesti Nokia 6:n erinomainen laatutuntuma on pitkälti ennallaan, vaikka sormenjälkilukija onkin siirretty taakse ja erillisistä Android-navigaatiopainikkeista näytön alapuolelle luovuttu. Uusi ratkaisu on ainakin modernimpi, useimpien mielestä todennäköisesti myös parannus aiempaan. Hieman kooltaan pienentyneessä puhelimessa on tarjolla edelleen kookas 5,5 tuuman näyttö perinteisellä 16:9-kuvasuhteella.

Uusi Nokia 7 Plus on erittäin tärkeä lisä Nokia-älypuhelinten joukkoon. Mallistoon olisi kaivattu jo viime vuonna vahvaa keskihintaluokan vaihtoehtoa Nokia 6:n ja Nokia 8:n välille. Nyt sellainen saatiin.

399 euron Nokia 7 Plus noussee uuden Nokia 6:n rinnalla erittäin suosituksi valinnaksi laadukasta ja kohtuuhintaista puhelinta etsivien joukossa. Moni asia on Nokia 7 Plussassa kohdallaan: laatutuntuma on erinomainen, 18:9-kuvasuhteen näyttö kookas ja hyvä ja myös takakamera vaikuttaa tekniikaltaan lupaavalta.

Ilahduttavaa on, että tänään esiteltyjen uutuuksien kansas päivänvalon näki myös uudistettu Nokia-puhelinten kamerasovellus. Se tulee kaikkiin ZEISS-linssillisiin Nokia-puhelimiin, ja sisältää muun muassa toivotun manuaalitilan.

Nokia-puhelimet ovat mukana myös heti alusta lähtien Googlen uudessa Android Oreon halpapuhelimiin optimoidussa Go-versiossa – itse asiassa HMD Global on ollut tiiviisti mukana sen kehitystyössä.

Nokia 1 on alle satasen puhelimeksi yllättävän laadukkaan tuntuinen. Nokia-puhelimilla on hyviä menestysmahdollisuuksia markkinoilla, joilla peruspuhelimista yhä siirrytään älypuhelimiin. Nokia-brändi on näillä alueilla vielä aivan toisella tavalla tuttu kuin vauraammissa maissa, joissa se ehti jo painua osittain unholaan ennen viime vuonna tapahtunutta paluuta.

Huippuluokkaan uutuutena tulee Nokia 8 Sirocco, jonka myötä Nokia-älypuhelinten hintahaarukan yläraja nousee 749 euroon.

Nokia 8 Sirocco on mielenkiintoinen uutuus. Se näyttää hyvältä reunoille kaartuvalla näytöllään ja myös takaa lasipintaisella designillaan. Takaa löytyvä kaksoiskamera on sama kuin Nokia 7 Plussassa. Ensimmäisenä uutena Nokia-älypuhelimena mukana on tuki langattomalle lataukselle ja lisäksi uutta on myös luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys.

Nokia 8 Siroccon kompastuskivi on viime vuoden Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Kilpailijat iskevät samaan aikaan Nokia 8 Siroccon kanssa markkinoille jo sukupolvea uudemmalla Snapdragon 845:llä.

Aiempien paljastusten perusteella on mahdollista, että Nokia 8 Sirocco syystä tai toisesta myöhästyi alkuperäisestä aikataulustaan eli myyntiintulosta joskus viime vuoden aikana.

Nyt Nokia 8 Siroccon ostamista on hieman vaikea perustella. Nokia 7 Plus on samalla viivalla kameroiltaan ja sisältää myös kookkaan näytön, joka ylettyy melko lähelle reunoja. Nokia 8 Siroccon edut – lähinnä jonkin verran parempi suorituskyky, langaton lataus, sekä vedenkestävyys – eivät vaikuta lähes tuplahinnan arvoisilta, vaikka Nokia 8 Sirocco hieno puhelin onkin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja