Ennustus muodin ystäville: Näihin trendeihin haksahdat vuonna 2016!

Jos vuonna 2015 haksahdit 1970-luvun vaikutteisiin, nyt on aika vaihtaa hippeily hempeilyyn.

Nyt katse kohtia vuotta 2016 ja sen muotituulia.

Keväälle on luvassa paljon valkoista ja muita vaaleita värejä, hempeitä kuoseja, pitkiä helmoja ja pitsikauluksia. Eritoten olkapäiden kuuluu olla näkyvissä, sillä niiden paljastelu on nostettu seksikkyyden merkiksi.

Kevään 2016 mallistoissa on nähty huomattava määrä romanttishenkisyyttä, eikä ihme.  William Shakespearen kuolemasta tulee kuluneeksi 400 vuotta, ja sen vaikutukset näkyvät myös trendeissä: muodissa on nähtävissä viktoriaanisia vaikutteita sekä kankaissa että niiden työstämisessä, vinkkaa vaatesuunnittelija, muotitoimittaja Susanna Björklund.

Katso alta, millaisia muotituulahduksia on luvassa: löydät sielä jotain uutta, ja jotain vanhaakin.

Viktoriaaninen aikakausi on täällä – pitsiä ja korkeita kauluksia

Brodeeraukset ja tarrat

Brodeeraukset, kirjontakoneella tehdyt kuviot kankaissa ovat myös muotia ensi keväänä.  Kuviot ovat näyttäviä ja värikkäitä – kevään muoti ei ole pelkkää valkoista hempeilyä.  Näyttävyys liittyy vahvasti muutoksenhaluun, kun ankeus alkaa kyllästyttää. Keväällä halutaan lisää väriä, ja sitä on kyllä tulossa.

Jos vuonna 2015 nähtiin huomattava määrä tekstiin painottuvia brodeerauksia takin selkämyksissä, nyt puolestaan koko asu saa olla kuvioitu näyttävästi.

Vilkkuvat olkapäät

Olkapäiden vilauttelu on ehkäpä vuoden 2016 vahvin sekä seksikkäin trendi. Tämän kaltainen "viaton vilauttelu" saanee inspiraationsa juurikin menneiltä ajoilta.

Kokonaan paljaat olkapäät

Romantiikannälkäiselle tämä trendi istuu kuin nakutettu. Topit ja mekot, jotka paljastavat olkapäät kokonaan, ovat kovassa suosiossa ensi keväänä. Suosi vaaleita sävyjä tai kokovalkoista.

Romanttisuus on huipussaan keväällä 2016

Alexander McQueenin mallistoissa nähtiin erityisen viktoriaanista tyyliä. Romanttishenkisiä kevätmallistoja nähtiinkin aimo annos vuodelle 2016. Liika on kuitenkin liikaa – maltilliset röyhelöt ovat se juttu.

Epäsymmetriset kaula-aukot

Olkapäät näkyviin! Epäsymmetriset, erikoiset kaula-aukot kuuluvat trenditietoisten suosikkeihin vuonna 2016.

Pliseeratut hameet, mekot ja yläosat

Pliseeratut kankaat näyttävät ja tuntuvat kevyiltä. Elävä pinta tekee kankaasta mielenkiintoisen ja huomiota herättävän. Läpikuultavuutta on myös nähtävissä näissä kankaissa.

Läpinäkyvät kankaat

Herkät, läpinäkyvät kankaat nousevat uuteen nousuun vuonna 2016. Yhdistä alle melkeinpä mitä vain, omalle tyylillesi uskollisesti.

Yöpaitamaiset mekot

Läpinäkyvyyden lisäksi vuoden 2016 muodissa on nähtävissä yöpaitamaista estetiikkaa. Joten ei huolta, jos lähikaupasta pitää käydä hakea maitoa aamulla heti herättyä: yhdistä kiiltävän, ohuen kankaan kanssa jotain raskampaa, kuten vaikkapa nahkatakki.

Pyjamalookit

Myös mukavuuteen halutaan panostaa: tiedäthän sen tunteen, kun saavut kotiin ja haluavat vaihtaa mukavammat vaatteet päälle? Oloasut ovat tulossa osaksi päivämuotia.

Clash-värikoodit ja -kuosit

Vähemmän on enemmän, vai? Ei kauaa. Rohkeimmat rikkovat väripaletteja. Värien ja kuosien sekamelska on trenditietoisten pelikenttä. Yhdistä asuun vielä monia erilaisia asusteita, jos vain uskallusta riittää!

Kukkaprintit – kevään varmin merkki!

Keväällä kukkaprintit nousevat uuteen kukoistukseensa. Jos edellisvuonna pikkukukat henkivät mummolaa, nyt ne ovat isompia, näyttävämpiä ja esiintyvät kuoseissa harvakseltaan. Isot yksityiskohdat ovat in.

Yhdistä hempeän kukkakuosin kanssa esimerkiksi nahkahame. Kauluspaidat ovat myös muodissa.

Lintuprintit – vapautta ja muutosta

Dries Van Noten kevät/kesä 2016.

Yksi vuoden 2016 trendeistä on muutos ja muutoksen kaipuu. Veikkaamme, että tästä syystä catwalkeilla on nähty erilaisia lintuprinttejä, jotka kuvaavat vapautta. Olisiko tämä uusi suosikkiprintti?

Nahkatakit pysyvät muodissa

Vaikka usein puhutaan trendituulahduksista, jotkin trendit elävät kuitenkin vuosia. Esimerkiksi nahka jatkaa suosiotaan. Yhdistä romanttisiin lookeihin raskas nahkatakki tai tuo väriä vuoteen 2016 valitsemalla värikäs nahkatakki.

Bomber-takit

Bomber-takit eli pusakkatakit jatkavat nahkatakkien mukana edelleen suosiossa. Värikäs bomber-takki on tämän kevään must-juttu. Takin tunnistaa pyöreästä muodosta, lyhyestä leikkauksesta, helma- ja hihansuuresorista sekä pystykauluksesta. Alle sopii vaikka mekko!

Punk-vaikutteita

Ei romantiikkaa ilman rosoisuutta. Punk-henkisyys on myös in vuonna 2016.

Nämäkin ovat edelleen muotia:

– Gladiaattorisandaalit

– Sidottava vyö, joka saa roikkua

– Isot, pyöreät korvarenkaat

– Sporttihenkisyys

– Ysärivaikutteet

– Katumuodissa farkkutakki ja napapaidat

– Kokovalkoinen, vuodesta toiseen!


Lähteet: I Love Me 2015 -messut, Fashionista.com, Harpersbazaar.com, Vogue

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja