Mainos

Enemmistö suomalaisista tykkää antaa ja saada – lähes joka kolmas nainen ei kuitenkaan nauti suuseksistä

Enemmistö suomalaisista tykkää sekä antaa että saada suuseksiä, mutta miehet suhtautuvat suuseksiin huomattavasti naisia myönteisemmin. 

Suuseksistä riittää paljon mielipiteitä.  Esimerkiksi pari vuotta sitten huomiota herätti tanskalaisen seksuaali- ja pariterapeutti Paprika Noelin kiistanalainen neuvo. Noelin mukaan naisten tulisi hyväillä kumppaninsa sukupuolielimiä suullaan joka ikinen päivä. Seksuaaliterapeutin mukaan se, että kumppani ottaa miehensä peniksen suuhun kerran päivässä, on rakastava tapa antaa huomiota ja tunnustusta.

Kaalimato.com tutkimuksen mukaan suomalaisista 60 prosenttia kertoo olevansa suuseksissä yhtä mielellään niin antava kuin myös saava osapuoli. Miehistä tätä mieltä on kuitenkin jopa 72 prosenttia, kun taas naisista 48 prosenttia.

Huomioitavaa on, että lähes joka kolmas suomalaisnainen kertoo, ettei pidä suuseksistä.

Mitä mieltä olet suuseksistä? Näin naiset vastasivat:

Tykkään olla vain antava osapuoli 6 %
Tykkään olla vain saava osapuoli 8 %
Tykkään sekä antaa että saada 48 %
En pidä suuseksistä 31 %
En ole koskaan kokeillut 8 %

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mukaan suuseksi on kasvattanut tasaisesti suosiotaan samalla tavoin kuin esimerkiksi masturbointi, johon on myös suhtauduttu aiemmin paheksuvammin.

– Tutkimustulos vahvistaa sitä käsitystä, että miehet kuitenkin tykkäävät suuseksistä enemmän kuin naiset. Miehille visuaalisuus on seksissä usein tärkeää. Moni nainen voi puolestaan kokea suuseksin hyvin intiiminä asiana, Lavikainen pohtii.

Lavikainen muistuttaa kuitenkin, että suuseksi olisi naisille hyvä tapa saavuttaa orgasmi

Lavikaisen vinkit suuseksiin:

1. Kuuntele kumppanin toiveita ja ilmaise omasi toiselle. Toiset tykkäävät hellästä ja toiset voimakkaasta kosketuksesta.
2. Kehu kumppanisi ulkonäköä ja makua. Kauniit sanat poistavat kummasti epävarmuutta intiimeissä tilanteissa.
3. Muista, että niin naisen kuin miehenkin intiimialueella on useita kohtia, joita voi hyväillä suulla, kielellä ja huulilla monin eri tavoin.
4. Seksitaudit voivat tarttua myös suuseksissä, joten huolehdi ehkäisystä.
5. Suuseksiin voi yhdistää myös sormet tai seksivälineen, ja sitä voidaan antaa eri asennoissa.

– Moni nainen vaatii klitoriksen kiihottamista saadakseen orgasmin, ja tämän vuoksi moni mies kiihottaakin naista esileikissä usein käsin. Sormien sijaan saman voi kuitenkin tehdä myös suulla, Lavikainen kannustaa.

Lue myös, millaiset asiat saavat naisen näkemään punaista suuseksin aikana:  Naiset paljastavat, mikä ärsyttää suuseksin aikana: "Kun olet juuri saamassa orgasmin..."

Kolmekymppiset pitävät suuseksistä eniten

Suuseksi on suosituinta 30–39-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa, jonka jälkeen suuseksin suosio heikkenee tasaisesti, tutkimus kertoo. Kolmikymppisistä jopa 88 prosenttia tykkää olla vähintään joko antava tai saava osapuoli, kun taas nelikymppisten joukossa vastaava prosentti on 81, viisikymppisten joukossa 77 ja kuusikymppisten joukossa 57 prosenttia.

18–29-vuotiaista vastaajista 76 prosenttia pitää suuseksistä vähintään jossain sen muodossa, ja heistä 17 prosenttia ei ole vielä koskaan kokeillut suuseksiä.

– Asenteet suuseksiä kohtaan ovat koko ajan muuttuneet sallivammiksi ja seksitavat monipuolistuneet, minkä vuoksi suuseksi on nuoremmille tutumpi juttu kuin vanhemmille. Toisaalta nuorista merkittävä osa ei ole edes vielä ehtinyt kokeilla suuseksiä. Suuseksin antaminen ja saaminen vaativatkin usein hieman enemmän uskallusta ja heittäytymistä.

Lavikaisen mukaan oma keho pitää ensin tuntea, jotta sitä uskaltaa näyttää toiselle.

Lähde: Kaalimato.com

***

1:37
 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.