Mainos

Elenan jalka amputoitiin vauvana – tytöllä uskomaton asenne: "Ei ole paljon mitään, mitä en voisi tehdä"

Äiti Kate Fellman ei kasvattanut tytärtään uskomaan, että amputoitu raaja on este tai hidaste. – Ei elämäni ole kovin erilaista, tytär Elena itse kuvaa.

12-vuotias Elena Fellman harrastaa jalkapalloa, uintia, ratsastusta, viulunsoittoa ja taiteita. Kiireisen neidon tarinasta tekee entistä inspiroivamman vain se, että hänen toinen jalkansa on amputoitu, kertoo ABC7News.

Äiti Kate Fellman ei kasvattanut tytärtään uskomaan, että amputoitu raaja on este tai hidaste.

– En tiennyt, mitä odottaa, kun lapseni syntyi käyttökelvottoman jalan kanssa ja meidän täytyi astua amputoidun lapsen vanhempien maailmaan. Aluksi se oli pelottavaa, koska en tiennyt, mitä odottaa, Fellman kuvaa.


Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Elenan jalka amputoitiin, kun hän oli kuuden kuukauden ikäinen. Nopeasti kävi selväksi, ettei amputoitu raaja ole Elenalle ongelma.

Fellman ymmärsi, että lasta voisi kyllä suitsia ja lannistaa keinotekoisilla rajoitteilla. Hän päätti olla kehittämättä sellaisia.

– Ei elämäni ole kovin erilaista, Elena itse kuvaa.

– Ei ole paljoa mitään, mitä en voisi tehdä, mutta joku ”jalallinen” voisi. Joten ei elämäni oikeasti ole kovin erilaista.

Elena aloitti uintiharrastuksen kolmevuotiaana. Urheilullinen tyttö rakastaa myös taiteita: hän piirtää, maalaa, lukee ja ompelee.

– Aikuisena haluan olla taiteilija. Haluan itse asiassa tehdä aikuisena paljon asioita, kuten olla sisustussuunnittelija, taiteilija tai muuta vastaavaa, Elena kuvaa.


Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Äiti-Fellman uskoo, että hänen tyttärensä pystyy mihin vain.

– Ajattelin tätä kaikkea, kuten miltä hänen tulevaisuutensa näyttäisi, kun tämä seikkailu alkoi, ja päätin kohdella häntä samalla tavalla kuin ketä tahansa lasta. Hänestä on tulossa mahtava esiteini-ikäinen.

Miten sujuu pyörätuoliradan läpäisy kokemattomalta?

1:32

Lähde: Abc7news.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.