Eikö tuloksia näy ahkerasta treenaamisesta huolimatta? Personal trainer paljastaa tyypillisen syyn

Tehokas kotitreeni pakaroille, reisille ja vatsalle, osa 1 2:33
Katso videolta Sari Uskin tekemä tehokas kotitreeniohjelma vatsa-, pakara- ja reisilihaksille!

Kun tuloksia ei säännöllisestä treenaamisesta huolimatta ala näkyä, suosittelee personal trainer kiinnittämään huomiota treenin tehokkuuteen.

Mitä jos ahkerasta treenaamisesta huolimatta tuloksia ei näy kuukauden tai parinkaan kuluttua? Personal trainer, voimannosto- ja fitnessvalmentaja Sari Uski paljastaa MTV Uutisille yleisen syyn, joka voi olla taustalla.

– Ei tehdä treeniä niin tehokkaasti kuin voisi tehdä. Se on aika tyypillinen, jos ajatellaan näitä minunkin personal trainer -asiakkaita. Tyypillisesti ihmiset treenaavat itsekseen siellä mukavuusalueella, ja vasta sitten, kun siinä on joku tsemppaamassa vieressä, niin otetaan vähän enemmän puristusta, Uski kertoo.

Treeniliikkeet eivät saa sattua ja tekemisen pitää tuntua hyvältä – lihaksissa pitäisi kuitenkin olla poltetta.

– Treenin pitää tuntua. Jos se ei tunnu lihaksissa, ei hengästytä eikä tunnu missään, niin ei se silloin ole kehittävää, vaan se on todennäköisesti palauttavaa treeniä, Uski sanoo.

"Kehittymisen edellytys on se..."

Personal trainer muistuttaa, ettei samaa treeniä voi toistaa viikosta toiseen. Treenaamisen täytyy olla progressiivista.

– Kehittymisen edellytys on se, että treeni menee koko ajan eteenpäin. Eli jos viikosta toiseen tekee samoja juttuja, niin voi odottaa, ettei tulosta tule sen enempää kuin siihen asti on saavuttanut, Uski toteaa.

Jos kuukaudessa tai parissa ahkerasta treenaamisesta huolimatta tuloksia ei näy, suosittelee Uski miettimään, missä vika mahtaisi olla.

Lihasten ja kunnon kasvattamisen voi aloittaa treenaamalla kotona kehon omaa painoa hyödyntäen. Uski suosittelee monipuolista treeniä.

Kun kotitreeni ei enää riitä, lisää vastusta kannattaa lähteä hakemaan kuntosalin painoista.

Mistä sitten tietää, ovatko kuntosalin painot liian painavat tai kevyet lihasten kasvattamiseen? Lue asiantuntijan vinkit painojen valintaan täältä.

Lue myös:

    Uusimmat