Haluatko kiinteät pakarat tai pyykkilautavatsan? Näin usein tulisi treenata, jos haluaa saada tuloksia

Liikuntaa pitäisi harrastaa monipuolisesti noin 3–5 kertaa viikossa, jos tuloksia haluaa nähdä terveydessä, ulkonäössä ja psyykkeessä, kertoo Business Insider.

Moni painonpudottamisesta ja lihasten kasvattamisesta haaveileva on varmasti jossain vaiheessa tullut miettineeksi, kuinka paljon todella pitää liikkua, jotta voi nähdä tuloksia.

Liikuntafysiologi Chris Jordan, joka on toinen kuuluisan seitsemän minuutin treenin kehittäjistä, kertoo Business Insiderille, että treenaamisen täytyy olla jatkuva tapa, jotta todellisia tuloksia voi nähdä.

Jordanin mukaan juuri tehokkaat, vaikkakin lyhyet treenit tuovat tuloksia nimenomaan säännöllisesti tehtyinä. Hän suositteleekin treenaamaan vähintään 3–5 kertaa viikossa.

Katso alla olevalta videolta ohjeet Jordanin innoittamaan seitsemän minuutin tehotreeniin! (Artikkeli jatkuu videon alla.)


Tutkimukset puhuvat säännöllisen liikunnan puolesta

Jordanin väitettä säännöllisen liikunnan tärkeydestä tukevat myös monet tutkimukset. Esimerkiksi lokakuussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan vähän liikuntaa sisältävä elämäntyyli voi olla jopa haitallisempaa terveydelle kuin tupakointi.

Yli 122 000 potilaan tuloksista selvisi, että pidemmän ja terveemmän elämän sekä paljon liikunnan välillä on selkeä yhteys.

Myös keväällä Journal of Physiology -lehdessä ilmestyneen tutkimuksen mukaan niillä tutkimukseen osallistuneilla, jotka liikkuivat 4–5 kertaa viikossa vähintään 30 minuuttia kerrallaan, oli terveimmät ja nuorimmilta vaikuttavat sydämet.

Tutkimukseen osallistui 102 yli 60-vuotiasta, jotka olivat keränneet liikuntatietojaan muutaman vuosikymmenen ajalta, ja siinä tarkasteltiin osallistujien sydämen toimintaa valtimoiden koon ja verenkierron perusteella.

Jatka tasaiseen tahtiin

Sydänterveyden lisäksi Jordanin mukaan liikunnan harrastaminen 4–5 kertaa viikossa tuo myös fyysisiä ja psyykkisiä tuloksia. Rasva palaa ja lihakset kiinteytyvät, mutta myös mieliala paranee ja energiaa riittää entistä enemmän.

Jordanin viiden päivän treeniohjelma:

Maanantai: Pyöräily ja yläkehon voimaharjoittelu

Tiistai: Jooga ja alakehon voimaharjoittelu

Keskiviikko: Juoksu ja yläkehon voimaharjoittelu

Torstai: Lepopäivä

Perjantai: Nyrkkeily ja alakehon voimaharjoittelu

Jordan suosittelee koostamaan treenin monipuolisesti erilaisista cardio-harjoituksista, kuten pyöräilystä tai lenkkeilystä, sekä lihasvoimaharjoituksista, kuten kyykyistä, jalan ja käsien nostoista sekä lankuista.

Oli treeni sitten mikä tahansa, tärkeintä on kuitenkin juuri säännöllisyys.

– Suunnittele etukäteen, aikatauluta, ja kaikista tärkeintä on tehdä niin jatkuvaan tahtiin, Jordan sanoo.

Osittainen lähde: Business Insider

***

Ethän treenaa myöskään liikaa? Valmentaja varoittaa seurauksista, katso alla oleva video!

Ethän treenaa liikaa? Valmentaja varoittaa liiasta kuormituksesta 6:43

Lue myös:

    Uusimmat