Kasvatatko lihasten sijaan itseluottamustasi? Liian pienillä painoilla riuhtominen ei tuo tuloksia – näin löydät oikeat puntit

Tarvitseeko lihaksiin sattua, jotta ne kasvavat? 1:21
Tarvitseeko lihaksiin sattua, jotta ne kasvavat? "Lihastohtori" vastaa.

Personal trainer ja pikajuoksija kertoo, millaisilla painoilla lihasten kasvattaminen onnistuu.

Lihaskuntoharjoittelu on tärkeää ihmisen terveydelle. Salijäsenyys kannattaa ottaa harkintaan myös silloin, jos tavoitteena on polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasta.

Lihaksiaan kasvattavan on syytä kiinnittää huomiota liikuntamuodon lisäksi toistojen määrään ja punttien painoon. Pikajuoksija ja personal trainer Tamara Pridgett jakoi Popsugar-sivustolla vinkkinsä punttien valintaan.

Liian kevyt vai liian painava?

Painojen sopivuutta lihasten kasvattamiselle voi arvioida sen mukaan, miltä toistojen tekeminen tuntuu. Jos rautaa pystyisi pumppaamaan loputtomiin tai sarjojen välissä ei tarvitse lepoa, ovat painot ehdottomasti liian pienet. Niitä nostelemalla kasvaa lähinnä itseluottamus.

Liian raskaista painoista kertovat puolestaan asentovirheet ja kyvyttömyys tehdä aiotut toistot ja sarjat loppuun.

Näin löydät oikeat painot

Nyrkkisääntönä voi pitää, että sarjan viimeisten toistojen kuuluisi tuntua haastavilta. Kannattaa myös kokeilla, mikä on painavin puntti, jonka jaksaa nostaa kolmesta viiteen kertaan. Tämän kokoisilla painoilla Pridgett suosittelee tekemään 6–12 toistoa maksimaalisen lihaskasvun saavuttaakseen.

Muista ravinto

Jotta lihakset kasvavat, elimistöön pitää tulla riittävästi energiaa. Lappaa lautasellesi näitä lihasmassan kasvua tukevia ruoka-aineita.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat