Ehkäiseekö tämä kevätherkku krapulan? Testaa ennen juomista

Eteläkorealaisten tutkijoiden mukaan krapulan voi ennaltaehkäistä yllättävällä tavalla.

Eteläkorealaisen lääketieteellisen Jeju National -yliopiston tutkimuksen mukaan muutaman parsatangon syöminen ennen juomista voi ehkäistä krapulan. Tutkijoiden mukaan parsan sisältämät aminohapot sekä mineraalit voivat lievittää krapulaoireita sekä suojella maksaa.

Tutkijat analysoivat parsan varsien sekä lehtien vaikutusta ihmisten sekä rottien solujen toimintaan.

– Solujen toksisuus lieveni huomattavasti parsan eri osien vaikutuksesta. Tämä todistaa, että parsa voi todella vähentää krapulaoireita, tutkija B.Y Kim totesi.

Eniten hyödyllisiä mineraaleja sekä aminohappoja löytyy tutkijoiden mukaan parsan kärjestä, eli sen niin sanotuista lehdistä.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat