Eetu-pellen koskettava muisto: Saattoi yhteen suomalaiset supertähdet

Lempäälän oma poika Eero Lehtinen ehti toimia Eetu-pellenä yli 30 vuotta viihdyttäen lapsia ja aikuisia pankkisaleissa ja erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomea. Hauskojen kohtaamisten lomaan mahtui myös monta koskettavaa hetkeä.

Eero Lehtisen, 66, pellen uran eräs ikimuistoisimmista hetkistä oli kohtaaminen, joka sattui Munkkiniemen KOP-konttorissa vuonna 1988.

– Tapasin Ansa Ikosen ja Edvin Laineen. Johdatin Ansan Edvinin luo, ja kun he halasivat, Ansa totesi, etteivät he olleet nähneet 15 vuoteen, Eero muistelee.

Eetu-pellen avustama kohtaaminen tuntuu erityisen koskettavalta, sillä kumpikin tähti menehtyi seuraavana vuonna.

Koskettavana on jäänyt mieleen myös muuan toinen tapaaminen. Eräs täti-ihminen oli avautunut Eetu-pellelle lapsensa kuolemasta.

– Otin hänet vierelle ja lohdutin, että täytyy pitää lippu korkealla, vaikka tanko kaatuisikin. Siihen täti totesi hämmästyneenä, että mistä pelle tietää: eilen heiltä kaatui lipputanko, Eero kertoo.

"Pankit eivät enää sijoita lapsiin"

Lähimpänä ihmisrakkaan ja elämäniloisen Eetu-pellen sydäntä ovat kuitenkin olleet kohtaamiset lasten kanssa.

Pelle paitsi huvitti ja hauskuutti myös opetti lapsia säästämään, kiittämään ja käyttäytymään kohteliaasti.

– Kiitos tulee kielen päästä, se oikein molskahtaa. Pidän kielen tarkastuksia – kun kieli on kunnossa, kiitoskin tulee, Eero toteaa.

Ne juhlavat hetket, jolloin lapset kiikuttivat täydet lippaat pankkiin, olivat Eerolle erityisen antoisia.

– Tänäkin päivänä se olisi äärettömän tärkeää, että lapset oppisivat säästämään. Pankit eivät enää satsaa lapsiin, koska heistä saa tulosta myöhemmin, ei heti, Eero suree.

Studio55.fi/Milja Haaksluoto

Kuvat: Eero Lehtinen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat