DNA-testi paljasti, ettei Joseph ole lapsen isä – mies joutuu silti maksamaan elatusmaksuja

Huoltajuuskiistan aikana tehty DNA-testi paljasti, että floridalainen Joseph ei ole ex-kumppaninsa lapsen isä. Hän joutuu kuitenkin maksamaan elatusmaksuja. Miehen mukaan entinen kumppani ei edes halua rahoja. Erikoisesta kiistasta uutisoi Daily Mail -sivusto.

Floridalainen Josep Sinawa käy oikeustaistelua osavaltiota vastaan, koska hänet määrättiin maksamaan lapsen elatusmaksuja entiselle kumppanilleen vielä senkin jälkeen, kun DNA-testissä paljastui, ettei hän ole lapsen isä.

Mies kertoo paikalliselle WTLV-TV-kanavalle, että hän allekirjoitti syntymätodistuksen, koska hän yksinkertaisesti oletti, että lapsi oli hänen. Mies väittää myös, että entinen kumppani ei edes halua hänen maksavan mitään, mutta joutuu ottamaan maksut vastaan osavaltion määräysten vuoksi.

– Hän sanoi tuomarille, että haluaa vain koko homman olevan ohi, ja niin haluan minäkin, Joseph kertoi.

Totuus paljastui huoltajuuskiistan aikana

Mies sai kuulla totuuden, kun hänelle tehtiin DNA-testi huoltajuuskiistan aikana.

Vaikka tuomari päätti, että Josephin ei tarvitse enää maksaa elatusmaksuja, maksuista päättävät Floridan viranomaiset päättivät valittaa päätöksestä. Valituspäätöstä perusteltiin sillä, että mies ei ollut ”yrittänyt kunnolla päästä eroon isyydestä”.

– Palkkashekistäni meni maksuihin 83 dollaria eli liki kolmannes. Asia ei ollut minulle ongelma, kun luulin olevani lapsen isä, Joseph kertoi.

Joseph joutuu maksamaan tukea lapselle, kunnes asia on loppuunkäsitelty.

Mies edustaa oikeudessa itseään ilman asianajajaa, koska hänellä ei ole varaa palkata juristia.

Lakimies sanoo oikeudenkäyntiä turhaksi

Tilanne on tällä hetkellä täysin auki. Ei tiedetä, milloin asia saadaan päätökseen. Ei myöskään tiedetä, tuleeko mies saamaan koskaan mitään maksamiaan rahoja takaisin.

First Coast News -sivuston haastattelema lakimies Brandon Beardsley kertoo, että hän ei ole koskaan urallaan nähnyt vastaavanlaista tapausta.

– Tässä kuluu turhaan floridalaisten verorahoja, sillä lopputulos tulee olemaan joka tapauksessa sama, hän kertoo.

Josephin mukaan oikeusprosessi on nostanut pintaan kivuliaita muistoja ja aiheuttanut lisää tuskaa. Hän oli murtunut kuullessaan, ettei lapsi ole hänen.

– En halua kenenkään kokevan tätä, hän kertoo.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat