Mies haastoi ex-vaimonsa rakastajan oikeuteen – sai liki 700 000 euroa

Yhdysvaltalaismies haastoi ex-vaimonsa rakastajan oikeuteen syyttäen tätä puolisonsa tahallisesta vieraannuttamisesta. Aviomies voitti oikeudenkäynnin ja sai 750 000 dollaria. Oikeustaistelusta uutisoi muun muassa CNN.

Yhdysvaltain Pohjois-Carolinan osavaltiossa asuva Kevin Howard voitti oikeustaistelun ex-vaimonsa rakastajaa vastaan. Syytenimikkeenä oli ollut tahallinen puolison vieraannuttaminen toisesta puolisosta. Päätöksen myötä mies voitti 750 000 dollaria, noin 685 000 euroa.

Yksityisetsivä sai selville salasuhteen

Kevin oli ollut vaimonsa kanssa yhdessä 12 vuotta. Kun nainen otti puheeksi eron, pariskunta päätti mennä avioliittoneuvojalle.

Jotain meni kuitenkin mönkään, ja mies palkkasi yksityisetsivän. Etsivä sai selville, että vaimolla oli salasuhde.

Kevinin mukaan tuo mies oli vieraannuttanut hänet ja vaimonsa toisistaan. Elokuussa tuomari teki päätöksen Kevinin eduksi.

– Mies oli hänen työkaverinsa. Hän tuli usein meille syömään ja vietimme aikaa yhdessä. Luulin, että mies oli vain ystävä.

Kevin huomautti CNN-sivustolle, että oikeudenkäynnissä ei ollut kyse rahasta.

– Uskon avioliiton pyhyyteen. Toisten perheiden pitää nähdä, että seurauksena ei ole ainoastaan vannotun valan rikkominen. Ihmisellä on myös lain tuoma vastuu.

Taustalla vanha laki

Pohjois-Carolinan ja muutamien muiden Yhdysvaltojen osavaltioiden lakeihin on kirjattu kohta puolison tahallisesta vieraannuttamisesta. Hylätty puoliso voi viedä asian oikeuteen, jos eroon liittyy kolmas osapuoli. CNN:n mukaan petetyn osapuolen tulisi voida todistaa, että parisuhde oli onnellinen ennen uskottomuutta.

Laki on peruja ajalta, jolloin vaimojen katsottiin olevan aviomiestensä omaisuutta. Jos kuvioihin tuli toinen mies, aviomies saattoi haastaa rakastajan oikeuteen hänelle koituneista vahingoista. CNN-sivuston mukaan nyt jokainen puoliso voi haastaa toisen oikeuteen, oli kyseessä mies tai nainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja