Chihuahua söi puolet pääsiäismunasta ja joutui kiireellä hoitoon – omistaja muistuttaa muita suklaavaarasta

Brittiläinen Tracy kertoo, että hänen Bailey-koiransa tuli hyvin sairaaksi syötyään puolikkaan pääsiäismunasta. Tracya haastatteli Metro-sivusto

Viiden lapsen äiti Tracy kertoo, että hän ei tiennyt 7-vuotiaan poikansa piilottaneen yhden suklaamunan tyynyn alle. Sieltä perheen pikkuruinen chihuahua sen löysi. 2-vuotias Bailey söi vain puolet suklaamunasta, mutta tuli silti hyvin kipeäksi.

Koira oli omituisen veltto

Tracy tajusi, että jotain on pahasti vialla, kun Bailey alkoi käyttäytyä omituisesti. 

– Siitä tuli tosi veltto eikä se ollut ollenkaan oma itsensä.  

Myöhemmin Tracy löysi pääsiäismunan käärepaperin ja näki, että suklaa oli tipotiessään. Hän tajusi, että Bailey pitäisi viedä lääkäriin.

– Olen suklaan suhteen hyvin tarkkana, koska tiedän, että se on myrkyllistä koirille. Lapseni kuitenkin luuli, että Bailey ei löytäisi pääsiäismunaa tyynyn alta. 

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tracy soitti eläinlääkäriin ja häntä kehotettiin saman tien tuomaan Bailey näytille. Klinikalla se otettiin heti tutkittavaksi ja sille annettiin oksetuslääkettä.  

Nopeasti hoitoon

Eläinlääkäri Vet Soo Ming Teoh kertoo Metrolle, että he arvioivat Baileyn syöneen ehkä noin puolikkaan suklaamunasta. Baileyn kokoiselle pienelle chihuahualle sellainen määrä voi kuitenkiin olla hengenvaarallinen. 

– Onneksi se tuotiin nopeasti hoitoon ja pystyimme auttamaan sitä ennen kuin sen elimistöön päätyi liian paljon myrkkyjä. 

Baileyn vointia piti tarkkailla koko ajan ja se tarvitsi suonensisäistä nesteytystä kohonneen sykkeen takia, johon oli todennäköisesti syynä sen syömän suklaan määrä. 

Toipui koettelemuksistaan

Bailey oli muutaman tunnin hoidossa klinikalla. Sitten omistajat saivat luvan viedä sen kotiin. Heitä ohjeistettiin tarkkailemaan sen vointia yön yli. 

– Baileylla kesti hetki toipua koettelemuksistaan, mutta onneksi se on nyt taas oma itsensä. Pidämme suklaat poissa sen ulottuvilta, jotta meidän ei tarvitse kokea tällaisia kauhunhetkiä uudelleen, Tracy kertoo. 

Suklaa voi saada koiran oksentamaan

Koira voi oirehtia suklaan syönnin jälkeen niin, että sillä on huono olo, se oksentaa, ripuloi ja sen vatsaa koskee. 

Mikäli koiran epäilee syöneen suklaata, tulisi soittaa eläinlääkäriin ja kertoa, minkälaista suklaata lemmikki on syönyt, kuinka paljon ja milloin. 

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat