Amerikkalaisnainen ei ollut kuullutkaan arkisesta vaarasta – kissa oli vaarassa menehtyä: "Luojan kiitos jokin päässäni käski minua googlaamaan asian"

Nämä joulukasvit ovat koiralle ja kissalle myrkyllisiä 1:35
Videolla kerrotaan lemmikeille myrkyllisistä joulukasveista.

Kun yhdysvaltalaisen Lindseyn kissa leikki kukkasilla, ei omistajalla käynyt mielessäkään, että hengenvaara oli lähellä.

Kun Willow-kissa leikki liljoilla omistajansa, Lindsey Warnockin, työhuoneessa toukokuun lopulla, oli Lindsey lähinnä huolestunut mahdollisista siitepölytahroista, kertoo Metro-sivusto. Pikainen Google-haku paljasti kuitenkin, että kissa oli todellisuudessa vaarassa jopa kuolla.

– Nauroimme aluksi, mutta luojan kiitos jokin päässäni käski minua googlaamaan asian, Lindsey kirjoittaa viraaliksi levinneessä Facebook-päivityksessään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"En ole koskaan nähnyt kissan selviävän liljamyrkytyksestä"

Lindseylle selvisi, että liljat ovat äärimmäisen haitallisia kissoille. Liljamyrkytykset ovat usein kuolemaan johtavia, varoittaa esimerkiksi eläinklinikka Sympaatti kirjoituksessaan. Myrkyn pitoisuus kasvissa voi vaihdella, mutta kaikkien sen osien ja jopa pelkän siitepölyn syöminen on vaarallista. Jo alle yhden lehden syöminen voi riittää tappamaan. 

Googlattuaan mahdollisen vaaran Lindsey syöksyi Willow'n kanssa suihkuun pesemään siitepölyn pois sen turkista. Sen jälkeen omistaja kiidätti kissan eläinlääkärin pakeille. Kissan ennuste ei lääkärin mukaan ollut kovin hyvä, sillä eläimen suussa ja kielellä oli siitepölyä.

– Hän jopa sanoi, että "minun kokemuksellani en ole koskaan nähnyt kissan selviävän liljamyrkytyksestä. Useimmat omistajat ymmärtävät ongelman vasta, kun kissa on sairas, ja silloin on jo liian myöhäistä", Lindsey kirjoittaa eläinlääkärin tuskallisista sanoista.

"En ole koskaan kuullutkaan liljamyrkytyksestä"

Koska tällä kertaa omistaja oli reagoinut ajoissa, Willow'lla oli kuitenkin pieni mahdollisuus selvitä. Lääkärit tekivät kaikkensa ja pistivät kissan oksentamaan sekä antoivat lääkkeitä ja nesteitä. Kuin ihmeen kaupalla Willow selvisikin koettelemuksestaan, eikä myrkytyksestä jäänyt pysyviä vaurioita kissan elimiin.

– En voi kertoa, kuinka voimakasta syyllisyyttä koin ja koen edelleen noiden typerien kukkien ostamisesta. Tunsin oloni murhaajaksi, kamalaksi kissaäidiksi, kamalaksi ihmiseksi. Minulla on ollut kissoja koko elämäni, enkä ole koskaan kuullut liljamyrkytyksestä. Eläinlääkärin reaktio siihen oli, että "useimmat kuulevat siitä rankimman kautta".

Lindsey toivoo kirjoituksellaan tavoittavansa muut kissaihmiset, jotka eivät ole vaarasta kuulleet.

– En haluaisi nähdä kenenkään muun kokevan tätä.

Tietoisuus on kuin onkin levinnyt, sillä kirjoitusta on jaettu jo 275 000 kertaa.

Liljojen lisäksi muita myrkyllisiä kasveja ovat muun muassa atsalea, joulutähti, narsissi ja hyasintti, sekä myös lukuisat muut kasvit.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat