Mainos

Charlie Hebdo julkaisee iskun vuosipäivänä muistonumeron

Ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo julkaisee lehden toimitukseen tehdyn terrori-iskun yksivuotismuistoksi erikoisnumeron, jota painetaan miljoonaa kappaletta.

Erikoisnumeron kannessa pilkataan lehden linjan mukaisesti uskontoa. Kansikuva esittää sekopäisen näköistä Jumala-hahmoa, joka juoksee pakoon kädet veressä ja rynnäkkökivääri selässä. Kansitekstissä kerrotaan, että "murhaaja on yhä karkuteillä".

Kaksi ääri-islamistiveljestä teki iskun lehden toimitukseen 7. tammikuuta viime vuonna. Kahdeksan lehden työntekijää kuoli, joukossa useita tunnettuja pilapiirtäjiä. Iskun tekijät kuolivat tulitaistelussa poliisin kanssa Pariisin pohjoispuolella.

Iskua seuraavana päivänä kolmas islamisti otti panttivankeja juutalaisessa supermarketissa. Hän tappoi kaupassa neljä ihmistä, ennen kuin poliisi rynnäköi sisään ja tappoi hänet.

Charlie Hebdo on jatkanut ilmestymistään vaikka iso osa lehden tekijöistä kuoli tai haavoittui iskussa. Levikki on noussut moninkertaiseksi. Ennen iskua Charlie Hebdoa myytiin viikossa keskimäärin 30000 kappaletta ja lehden talous oli vaakalaudalla.

Iskun jälkeen levikki on asettunut sadan tuhannen vaiheille. Lehti on pitänyt kiinni räävittömästä ja kaikkea pilkkaavasta linjastaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tammikuun iskuja seurasi sarja vielä verisempiä terroritekoja Pariisissa, ja marraskuun lopulla tehdyssä terrori-iskujen sarjassa kuoli 130 ihmistä. Iskuja seuranneen Charlie Hebdon kansikuvassa luotien rei'ittämä juhlija juo samppanjaa. Kansiteksti on "Heillä on aseet. Paskat heistä, meillä on samppanjaa".  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.