Brittien uusi passi esiteltiin – "ikonisen" värin sijaan huomio kiinnittyi huvittavaan yksityiskohtaan: "Haluaisin ajatella, ettei tämä kuva ole niin kaukana totuudesta"

Sisäministeriö hehkutti sinistä passia, mutta passin sisältö kiinnosti Twitter-käyttäjiä enemmän.

Punainen passi on historiaa Isossa-Britanniassa. Maaliskuusta 2020 lähtien passi palaa juurilleen siniseksi, kertoo  The Sun,

– Britit matkustavat jälleen kerran sinisellä passilla, kun ikoninen väri palaa ensimmäistä kertaa 30 vuoteen, sisäministeriön tilillä hehkutetaan passia esittelevän 3,3 miljoonaa katselukertaa keränneen videon kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ikonisen" värin sijaan Twitter-käyttäjien huomio kiinnittyi kuitenkin esimerkkipassin kuviteltuun omistajaan. Passin omistaja on nimittäin kirjattu syntyneeksi elokuun 19. päivänä vuonna 1973. Tämä tarkoittaisi sitä, että hän olisi nyt 46-vuotias. Otos, jota esimerkkipassia luotaessa on käytetty, on kuitenkin kuva hyvin nuorekkaan näköisestä "Angela Zoe Smith" -nimisestä naisesta. – ja tämäkös nauratti Twitter-käyttäjiä.

"Täysin mahdollista..."

Twitter-käyttäjien ei nimittäin tarvinnut turvautua pitkään matematiikkaan tajutakseen, että sisäministeriön keksimä hahmo oli jokseenkin epärealistinen. 

– Passiin on merkitty syntymäajaksi 1973. Söpöä. Paitsi, että se tarkoittaa, että meidän pitäisi uskoa, että tämä on hiljattain otettu kuva 47-vuotiaasta naisesta. Niinpä meidän on pakko ottaa huomioon mahdollisuus, että sisäministeriö on julkaissut videon väärennetystä passista, kommentoi eräs.

– Täysin mahdollista näyttää noin hyvältä 47-vuotiaana, naureskeli toinen käyttäjä.

– Näin 45-vuotiaana naisena haluaisin ajatella, ettei tämä kuva ole niin kaukana totuudesta, toivoi yksi kommentoijista.

– Minä olisin näyttänyt tuolta tuossa iässä, jos en olisi saanut lapsia, epäili eräs.

Kaikille vitsit eivät auenneet. Jos passin kuvan huono vastaavuus henkilötietoihin tai yksinkertaisesti henkilötietojen julkaiseminen ei riittänyt vielä todistamaan, että kyseessä oli keksityn hahmon keksitty passi, moni huomautti, että passi oli "myönnetty" jo vuonna 2018, joten se ei siis siksi voinut olla aito.

– Se myönnettiin vuonna 2018, joten hän olisi ollut [kuvassa] vasta 45,   huomautti tähän yksi kommentoija.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat