Brittany sai kesken synnytyksen tietää omaavansa kaksi vaginaa: "25 vuoteen kukaan ei ollut huomannut"

Pitäisikö naisen tutkia omaa alapäätään peilillä ja onko se ylipäätään tarpeen? Gynekologi:"Kyllä naistenkin pitäisi ihailla itseään" 1:10
Pitäisikö naisen tutkia omaa alapäätään peilillä, ja onko se ylipäätään tarpeen? Asiantuntija kertoo.

Brittany Jacobs sai tietää synnytyselinten rakenteellisesta poikkeamasta synnyttäessään esikoistaan.

Brittany Jacobs koki synnytyksessään käsittämättömän yllätyksen. Brittany sai vasta lastaan synnyttäessään kuulla, että hänellä on synnytyselinten rakenteellinen poikkeama – siis kaksi vaginaa ja kohtua, kertoo Metro.

Oletti tilan johtuvan immenkalvosta

Brittany oli aiemminkin epäillyt jonkin olevan vialla. Jo nuorena hän havaitsi vaginansa ikään kuin "jakautuvan kahtia".

– Uskoin aina, että kyseessä on immenkalvoni, ja kun ikää tuli lisää, ajattelin, että se on vain todella kestävä, ja että se ehkä jonain päivänä hajoaa, nainen kuvaili BuzzFeedille.

Immenkalvo on  joustava ja rengasmainen ihopoimua noin sentin syvyydessä emättimen suuaukon sisäpuolella. Toisin kuin moni uskoo, se ei peitä emättimen aukkoa, eikä välttämättä koskaan "puhkea".

Immenkalvon aukko voi olla ahdas, jos ei ole esimerkiksi harrastanut yhdyntöjä, mutta se venyy ajan kanssa. 

Koki erilaisia oireita

Brittanylla oli myös kahdet kuukautiset joka kuukausi, minkä lisäksi ne olivat hyvin kivuliaat.

– Olen aina ajatellut, että minulla on korkea kipukynnys, mutta kuukautiseni ovat olleet niin pahoja, että itken, Brittany kuvaili TikTok-videollaan.

Brittany koki jatkuvasti ohivuotoja tamponeistaan; lisäksi seksin harrastaminen oli aina ollut kivuliasta. Esikoistaan odottaessaan Brittany huomasi lapsen sijoittuvan toispuoleisesti.

Todellinen uutispommi kuitenkin iski synnytyksen aikana.

"Olen juuri synnyttämässä ja hän sanoo 'voi, kulta, sinulla on kaksi vaginaa'..."

Uskomatonta kyllä, kukaan ei ollut huomannut Brittanyn tilaa aiemmin – se ei ollut tullut esiin edes papa-kokeen aikana.

– Olen synnyttänyt noin 30 tuntia, hoitaja katsoo alas ja tiedättehän, olen käynyt papakokeessa, olen juuri synnyttämässä ja hän sanoo "voi, kulta, sinulla on kaksi vaginaa, kaksi kohdunkaulaa ja kaksi kohtua". 25 vuoteen kukaan ei ollut huomannut tai tiennyt, mitä se on, Brittany kuvailee.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Alatiesynnytys ei onnistunut ilman väliseinän katkaisemista

Brittanyn mukaan hänen miehensäkään ei koskaan ollut huomannut asiaa, koska ulkoisesti Brittanyn alapäässä on yksi aukko, joka jakaantuu kahdeksi vasta sisäpuolella.

Alatiesynnytys ei onnistunut ilman vaginan väliseinän katkaisemista.

– Sen katkaiseminen ratkaisi monia ongelmiani, Brittany kuvailee

Brittanyn aviomiehen mukaan väliseinän katkaisemisen jälkeen seksissä huomasi eron: aiemmin se oli ollut kivuliasta myös hänelle, mutta toimenpiteen jälkeen tämä muuttui.

Brittany kertoi videollaan, että voisi periaatteessa tulla raskaaksi kaksi kertaa yhtä aikaa.

"Ette uskoisi, miten moni tuntemani nainen ei tunne synnytyselintensä oikeita tehtäviä"

Brittany huomauttaa, että vulva ja vagina ovat kaksi eri asiaa, eikä hänen tilaansa voinut päätellä vulvan perusteella. Hän toivoisikin, että kehoista ja niiden anatomiasta puhuttaisiin enemmän.

Brittany jakoi katsojille kuvan raskausvatsastaan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Ette uskoisi, miten moni tuntemani nainen ei tunne oikeita termejä tai synnytyselintensä oikeita tehtäviä. Haluan myös naisten kuuntelevan sisintään, jos heistä tuntuu, että jokin on vialla, Brittany sanoo.

– Lääkäri ei ehkä usko sinua ensimmäisillä viidellä tapaamiskerralla, joten varmista, että sanot asiasta myös kuudennen kerran.

Näin asiantuntija kommentoi synnytyselinten rakenteellista poikkeamaa

BuzzFeed kysyi asiasta synnytysopin, gynekologian ja lisääntymistieteiden asiantuntijalta, professori Mary Jane Minkiniltä, joka työskentelee Yalen yliopistossa.

Minkinin mukaan synnytyselinten rakenteellinen poikkeama ei ole yleinen, muttei todella harvinainenkaan, ja pitkän uran tekevät gynekologit luultavasti törmäävät siihen jossain vaiheessa.

– Jos minä olen nähnyt jotakin muutaman kerran, se ei ole harvinaista, Minkin kuvailee.

Hänen mukaansa kivuliaat kuukautiset eivät yleensä liity tilaan, mutta vaginan väliseinämä on saattanut estää kuukautisverta pääsemästä ulos, mikä voisi johtaa kivuliaisiin kramppeihin. 

"Haluaisin välittää viestin, että et ole friikki"

Yleensä synnytyselinten rakenteellinen poikkeama havaitaan gynekologisessa tutkimuksessa, mutta on mahdollista, ettei lääkäri havaitse sitä – varsinkin, jos potilaan kahdesta vaginasta toinen on silmiinpistävämpi kuin toinen. Minkin kehottaisikin tilan omaavia haketutumaan erikoislääkärin pakeille.

– Haluaisin välittää viestin, että et ole friikki, et ole outo, Minkin sanoo.

Pelottaako gynekologille meno? Katso, miten gynekologinen tutkimus tehdään: "Ei kannata jäädä epämääräisten oireiden takia kotiin yksin":

Pelottaako gynekologille meno? Näin gynekologinen tutkimus tehdään:"Ei kannata jäädä epämääräisten oireiden takia kotiin yksin" 4:17

Lue myös:

    Uusimmat