Kivulias seksikokeilu paljasti teinin kovien kuukautiskipujen harvinaisen syyn: "Minulla on kahdet kuukautiset kerralla"

1:19
Videolla 14 asiaa, jotka jokainen runsaista kuukautisista kärsivä on kohdannut!

Brittiteini kärsi vuosia kamalista kuukautiskivuista. Lopulta tuskan syyksi paljastui synnytyselinten rakenteellinen poikkeama.

Molly-Rose Taylor, 19, kertoo brittimedioille harvinaisesta anatomiastaan nostaakseen tietoisuutta asiasta. Molly-Rose kärsi vuosia kivuliaista kuukautisista ennen kuin lääkärit ymmärsivät, mistä nuoren naisen tuska johtui.

– Lääkärit syyttivät ikääni ja sanoivat, että kehoni on liian nuori kestääkseen, kun ensimmäiset kuukautiseni alkoivat, Molly-Rose kertoo Daily Mailille. Hänen kuukautisensa alkoivat jo 9-vuotiaana.

Nuori ikä ei kuitenkaan ollut todellinen syy koviin kuukautiskipuihin. Todellisuudessa tuska johtui synnytyselinten rakenteellisesta poikkeamasta. Molly-Rosella oli kaksi vaginaa, kaksi kohtua ja kaksi kohdunkaulaa. Hänellä on yksi emättimen aukko, jonka suulla on kahden senttimetrin paksuinen väliseinämä, jonka vuoksi hänellä on kaksi erillistä emätintä.

– Minulla on kahdet kuukautiset kerralla, Molly-Rose luonnehtii.

Mahdottomaksi osoittautunut seksi herätti huolen

Alapään erikoinen anatomia oli aiheuttanut kuukautisten aikaiset krampit ja kivut. Se toimi myös selityksenä sille, miksi tamponit eivät pysyneet Molly-Rosen sisällä. Aiemmin hän ajatteli sen olevan kenties normaalia.

Vasta seksielämää aloitellessaan Molly-Rose huolestui toden teolla. Seksi poikaystävän kanssa oli mahdotonta ja hyvin kivuliasta. Seksin yrittämisen päätteeksi Molly-Rose huomasi alapäässään jotain outoa:

– Huomasin, että siellä oli pala ihoa kahden reiän välissä ja tunsin oloni niin kiusaantuneeksi, hän kertoo Mirror-sivuston mukaan.

Molly-Rose alkoi itse etsiä vastausta oireilleen. Vuonna 2017 hän kertoi lääkärilleen epäilevänsä synnytyselinten rakenteellista poikkeamaa. Pian gynekologi varmisti teinin epäilykset. Molly-Rose oli iloinen, että hänen oireidensa syy oli vihdoin selvillä.

Myöhemmin samana vuonna Molly-Rosen emättimen suulla oleva väliseinämä poistettiin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poikkeama lisää raskauskomplikaatioiden riskiä

Synnytyselinten rakenteellisen poikkeamaan liittyy tavallista suurempi keskenmenon riski. Molly-Rose ei aio antaa riskin latistaa.

– Ainakin voin nyt suunnitella asioita etukäteen, kun olen siitä tietoinen, hän sanoo.

Molly-Rose toivoo, että tarinansa jakamalla muut samassa tilanteessa olevat tytöt ja naiset saisivat apua ja tietoa synnytyselinten rakenteellisesta poikkeamasta. Arvioiden mukaan tila vaikuttaa yhteen 3000:sta naisesta.

Monesti raskaus onnistuu synnytyselinten rakenteellisesta poikkeavuudesta huolimatta, kertoo Mayo Clinic. Tila kuitenkin lisää keskenmenon, ennenaikaisen syntymän ja hedelmättömyyden riskiä.

Synnytyselinten rakenteellinen poikkeavuus on tavallisesti oireeton. Yksi mahdollinen oire on, ettei tamponi pysäytä kuukautisvuotoa, sillä se tukkii vain toisen kohdun ja vaginan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja