Bottakselta poikkeuksellisen avointa puhetta: "Urani vaikeinta aikaa – päälläni kysymysmerkkejä"

Valtteri Bottas oli melko lyöty mies formula ykkösten Malesian GP:n jälkeen.

Mercedes-tallia edustava Bottas sijoittui kisassa viidenneksi, mutta jäi toisena ruutulipun alittaneelle tallitoverilleen Lewis Hamiltonille peräti 40 sekuntia.

Bottas ajoi ennen kesätaukoa viidesti peräkkäinen podiumille, mutta viimeisestä neljästä kisasta tuloksena on sijat viisi, kaksi, kolme ja viisi. Suomalaiskuski on ollut vaikeuksissa varsinkin aika-ajoissa.

– Tämä on ollut urani vaikeinta aikaa. Haluan vain suoriutua hyvin, mutta en ole onnistunut siinä vähään aikaan erinäisistä syistä, Bottas kommentoi ESPN:n mukaan.

– Päälläni on monta kysymysmerkkiä, sillä Lewis on esiintynyt viime kisoissa vahvasti ja ero välillämme on kasvanut. Minun on saatava kurssi kääntymään nopeasti, sillä jos ajan jatkossakin tällaisia kisoja, se ei ole hyväksi kenellekään, suomalaiskuski ruotii avoimesti. 

Bottaksen seuraava tavoite on saada niin sanotusti pää peliin mukaan.

– Se saattaa kuulostaa oudolta, mutta tämä laji on erittäin herkkä henkisellä puolella. Sinun täytyy olla täysin fokusoitunut, jos haluat olla nopein. Se ei ole siis optimaalinen tilanne, jos et tunne olevasi staprosenttisessa iskussa istuessasi autoon, Bottas summaa.

Pääkuvan videossa Bottaksen kommentit C Morelle kisan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat