Baarimikkona toimiva Emma on todistanut useita ensitreffejä – kertoo, mitä treffeillä tehdään väärin

Ensitreffit voivat mennä monessakin kohtaa pieleen – vältä näitä virheitä. 

Moni seksiseuran tai elämänkumppanin perään haikaileva päätyy etsimään mielitiettyään baariin. Myös moni treffit sopinut pari tapaa toisensa rennossa ympäristössä viinilasillisten äärellä.

Insiderin haastattelema Emma Witman on baarimikko, joka on todistanut lukemattomia ensitreffejä paraatipaikalta baaritiskin takaa.

Hänellä onkin piirtynyt kuva siitä, mikä toimii ja mitä ei todellakaan kannata tehdä ensitreffien aikana.

Huomioi nämä asiat treffeille lähtiessäsi

Tutustu treffipaikkaan ennakkoon

Olit sitten menossa sokkotreffeille tai Tinder-mätsin kanssa sovituille deiteille, tutustu treffipaikkaan ennakkoon, koska...

  • ... sinulla on siten ainakin yksi puheenaihe treffikumppanisi kanssa.
  • ... tapaamispaikka voi kertoa jotain treffikumppanistasi.
  • ... tiedät, miten pukeutua sopivan koodin mukaisesti.
  • ... siten voit tutustua esimerkiksi paikan juoma- ja ruokalistaan sekä hinnastoon ennalta ikävien sattumusten välttämiseksi.

Älä käy aina samassa paikassa 

Vaikka omassa kantabaarissa tai -ravintolassa olisikin tuttua ja turvallista tavata uusia ihmisiä, kannattaa suosia erilaisia kohtaamispaikkoja – etenkin niissä tilanteissa, jos treffikumppani vaihtuu tiuhaan.

Kanta-asiakkaan leima ei välttämättä ole kaikkein vetoavin piirre treffikumppanissa. 

Älä avaudu kaikista ongelmistasi

On hyvä olla rehellinen ja avoin, mutta tuskin kukaan treffikumppani haluaa ensitreffien olevan kuin terapiaistunto, jossa käydään läpi kaikkein synkimmätkin salaisuudet ex-puolisoihin, päihteisiin tai ihmissuhdeongelmiin liittyen.

Jos keskustelu ajautuu luonnollisesti hyvin henkisille urille, keskustelu kannattaa pitää vastavuoroisena – ei päättymättömänä monologina.

Pidä huoli, että kortillasi on katetta

Onko mitään nolompaa kuin se, että on aikeissa maksaa oman ja treffikumppansa tilaukset, ja tarjoilija ilmoittaa kiusallisena, ettei tilillä olekaan tarpeeksi rahaa? 

Älä vedä övereitä

On varmaan sanomattakin selvää, että sammaltava tai alkoholin vaikutuksesta sammunut treffikumppani ei saa viedyksi treffejä maaliin asti.

Muutama drinkki treffien aikana voi rentouttaa tunnelmaa, mutta on hyvä tuntea omat rajansa. Tilanne ei ole ainoastaan kiusallinen treffeillä olevalle parille, vaan myös muille ravintolan asiakkaille ja etenkin sen henkilökunnalle.

Mieti juomatilaustasi

Älä tilaa monimutkaisia drinkkejä tai juomia, joita ravintolan listoilla ei edes ole. Kahdeksan ainesosan coctailit tekevät tuskin suurta vaikutusta treffikumppaniin.

Älä oleta asioita

Ei kannata esimerkiksi tilata naiselle tyttömäistä drinkkiä vain sukupuolen vuoksi. Mistä sitä tietää, vaikka nainen olisikin erikoisoluiden suurin ystävä?

Keskustele monipuolisesti eri aiheista

Jokainen, joka on joskus selannut Tinder-profiileja, on pistänyt merkille, kuinka samat aiheet toistuvat profiili toisensa jälkeen.

Vaikka esimerkiksi liikunnasta ja matkustelusta ovatkin turvallisia ja helppoja puheenaiheita, treffailijalla tulee olla pelisilmää: jos deitti näyttää pitkästyneeltä treffikumppaninsa kertoessa jääkiekkoharrastuksestaan, kannattaisiko aihetta vaihtaa?

Keskustele, älä ristikuulustele

Kuten sanottua, pitkästyttävä monologi on harvoin kovinkaan mieleinen tapa käydä keskustelua. Tai, jos treffikumppani päätyy vain vastailemaan toisen esittämiin kysymyksiin, toiselle tulee olo, ettei treffikumppani ole aidosti kiinnostunut hänestä.

Kysymyksiä kannattaa esittää, mutta luonnollisella tavalla, sillä ristikuulustelun kaltainen kyselytunti saattaa tuntua toisesta ahdistavalta.

Jätä sairaimmat salaliittoteoriat kotiin

Treffit voi käyttää paremminkin kuin väittelemällä siitä, onko ihminen käynyt kuussa vai ei – ellei toinen ole myös kiinnostunut salaliittoteorioista.

Älä käytä kuuluisaa Lapin lisää

Etenkin Tinderissä ja muissa deittailupalveluissa on helppo antaa itsestään kuvan, joka ei välttämättä vastaa todellisuutta.

On olemassa liiankin monta esimerkkiä siitä, kun treffikumppani ei ole tunnistanut deittiään samaksi ihmiseksi, johon tutustui aiemmin Internetissä.

Myös asioiden suurentelu voi koitua kohtaloksi, sillä moni kukkoilija saattaa puhua itsensä pussiin keskustelun lomassa.

Kannattaa siis pidättäytyä rehellisyydessä ja olla hienotunteinen.

Ole positiivinen

Jos baarimikko tai tarjoilija tekee jonkin virheen, asiasta ei kannata nipottaa tai räyhätä. Kun asiaan osaa suhtautua huumorilla, myös deitille syntyy parempi mielikuva deitistään.

Pienet virheethän voi jättää täysin myös huomioimatta – kukapa haluaisi itselleen pilkunviilaajan mainetta?

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähde: Insider

Lue myös:

    Uusimmat