Kyselytutkimus paljastaa: Näin nopeasti hyvä ensivaikutelma pitäisi luoda – ja näin sen teet

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan ensivaikutelma muodostuu monesti jo ennen kuin suuta ehtii edes avata. Hymyily, käytöstavat ja katsekontakti ovat avainasemassa hyvän ensivaikutelman luomiseksi, kertoo New York Post.

Oli kyseessä sitten työhaastattelu, tärkeä tapaaminen tai ensitreffit, tuoreen tutkimuksen mukaan hyvä tai huono ensivaikutelma syntyy alle puolessa minuutissa – tarkemmin sanottuna vain 27 sekunnissa.

Tulos käy ilmi noin 2 000 amerikkalaisen kyselytutkimuksesta, jonka suoritti miesten kauneudenhoitoon erikoistunut yritys Dollars Save Club.

Tutkimuksessa selvitettiin, mitkä asiat vaikuttavat eniten ensivaikutelman syntymiseen. Kävi ilmi, että harva ehtii edes avata suutaan, sillä 69 prosenttia vastaajista kertoi muodostaneensa ensivaikutelman jo ennen kuin toinen ihminen sanoi mitään.

Tärkeimmät asiat hyvän ensivaikutelman saamiseksi olivat hymy (53%), kohteliaisuus (53%), huoliteltu kielenkäyttö (49%) ja katsekontakti (49%).

Pahalta haiseminen voi pilata mahdollisuudet

Huono ensivaikutelma taas syntyy tutkimuksen mukaan todennäköisimmin siitä, jos toinen haisee pahalta (66%). Toiseksi ja kolmanneksi eniten huonoon ensivaikutelmaan vaikuttivat ylimielisyys (62%) ja huonosti pukeutuminen (49%).

Hyvän ensivaikutelman luomiseen pitäisi panostaa entistä enemmän treffeillä, jos tutkimusta on uskominen. 60 prosenttia vastaajista nimittäin kertoi muodostavansa ensivaikutelman deittaillessa tavallista nopeammin.

Kyselytutkimuksen mukaan ensitreffeillä olija tietää kesimäärin jo 15 minuutin jälkeen, haluaako tämä toisille treffeille. Puolet vastaajista kuitenkin kertoi, että aikaa kuluu jopa tätäkin vähemmän.

Top 10: Nämä asiat vaikuttavat eniten hyvän ensivaikutelman syntymiseen

 1. Hymy: 53%
 2. Kohteliaisuus: 53%
 3. Huoliteltu kielenkäyttö: 49%
 4. Katsekontakti: 49%
 5. Hyvät kuuntelutaidot: 48%
 6. Hyvä tuoksu: 46%
 7. Pitää keskustelua yllä hyvin: 46%
 8. Kehonkieli: 44%
 9. Äänensävy: 44%
 10. Hyvin pukeutuminen: 42%

Lue myös:

  Uusimmat