"Miehet saattavat kokea seksin saamisen haastavammaksi" – mistä suomalaiset hakevat ja löytävät seksiseuraa?

Pikkujoulukauden juhlahumussa tunnelma on katossa, ja niin myös monien suomalaisten seksihalut. Eniten suomalaiset löytävät seksiseuraa baareista ja ravintoloista, työpaikalta ja laivoilta, paljastaa Kaalimadon tutkimus.

Kaalimato.com tutki suomalaisten kokemuksia seksiseuran hakemisesta ja löytämisestä. Vajaa 40 prosenttia suomalaisista kertoo löytäneensä seuraa sänkyynsä ravintoloista ja baareista. Myös työpaikalta ja laivalta on tarttunut monien suomalaisten matkaan petikumppani.

– Baarit ja laivat ovat ympäristöjä, joissa toinen ihminen kohdataan heti kasvotusten, toisin kuin deittisovelluksessa. Yhdistettynä juhlatunnelmaan ja mahdolliseen alkoholin vaikutukseen, estot vähenevät ja on enemmän uskallusta lähestyä toista. Osa saattaa löytää seksiseuraa hetken mielijohteesta, kun taas erilaisia deittisovelluksia käytetään harkitummin seksiseuran etsimiseen, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo tiedotteessa.

Mistä olet löytänyt seksiseuraa? (vastaajina miehet ja naiset)

Ravintolasta tai baarista 39 %
Työpaikalta 17 %
Laivalta 15 %
Harrastuksesta 12 %
Lomamatkalta 12 %
Sovelluksen kautta 9 %
Festareilta 9 %
Treffipalsta 8 %
En mistään näistä 46 %

– Työpaikalla sen sijaan tunnetaan arkisen kanssakäymisen kautta, joka joskus johtaa kipinän syttymiseen, hän jatkaa.

Ravintolat ja baarit, työpaikka sekä laiva ovat niin miehillä kuin naisillakin kolme yleisintä paikkaa, joista seksiseuraa löydetään.

Naisten ja miesten välillä on kuitenkin selviä eroja tietyissä ympäristöissä. Miehistä 12 prosenttia on löytänyt seksiskumppanin festareilta, naisista 6 prosenttia. Harrastusten parista petiseuralaisen on sen sijaan löytänyt 16 prosenttia miehistä ja 8 prosenttia naisista.

Digikanavista suosituin on Tinder

Ei liene kovin yllättävää, että tutkimuksen mukaan digipalveluista suosituin seksiseuran hakemiseen on deittisovellus Tinder. Yli kymmenen prosenttia suomalaisista on kokeillut tai käyttänyt kyseistä sovellusta petiseuran etsimiseen.

Miehet kuitenkin käyttävät naisia enemmän erilaisia deittisovelluksia seksiseuran hakemiseen. Vajaa kymmenes naisistakin on kuitenkin hakenut seuraa Tinderistä seksi mielessään.

– Naisten ja miesten seksikumppaneiden määrä on tasoittunut tänä päivänä. Siitä huolimatta miehet saattavat kokea seksin saamisen haastavammaksi, jolloin he etsivät naisia aktiivisemmin seksiseuraa useista eri paikoista, mukaan lukien erilaiset deittisovellukset, Lavikainen kertoo.

Vanhemmat ikäluokat etsivät seuraa treffipalstoilta

Vajaa neljännes nuorista 18–24-vuotiaista suomalaisista on etsinyt seksikumppania Tinderin avulla. 25–30-vuotiaista suomalaisista puolestaan 23 prosenttia on käyttänyt Tinderiä, ja 11 prosenttia Facebookia seksiseuran hakuun.

Keski-ikäisiin ja sitä vanhempiin suomalaisiin voi sen sijaan törmätä treffipalstoilla. 15 prosenttia 45–54-vuotiaista suomalaista kertoo kokeilleensa tai käyttäneensä treffipalstoja seksikumppanin hakemiseen.

– Eri sukupolvet ovat iät ja ajat etsineet seuraa ajankuvaan kuuluvista palveluista. Samojen tai vastaavanlaisten palveluiden käyttöä jatketaan tottumuksesta myös vanhemmiten. Näin ollen esimerkiksi jo pitkään olemassa olleet treffipalstat ovat vanhempien ikäryhmien suosiossa ja Tinder on ladattuna monen nuoren älypuhelimeen, Lavikainen sanoo.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat