Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Baarimikko peräänkuuluttaa rohkeutta: Suomalainen, toimi näin ravintolassa – ja saat rahoillesi taatusti vastinetta

7:26Vuoden ravintola löytyy TurustaHuomenta Suomessa keskusteltiin, mitä Vuoden ravintola -titteli oikein vaatii.
Julkaistu 16.02.2019 18:01
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Jos ravintola-alan ammattilainen saisi antaa suomalaisille yhden vinkin liittyen ravintolassa käymiseen, se olisi uteliaisuus. Tämä neuvo pätee niin ruokiin kuin juomiin.

– Suomalaiset ovat luonnostaan ujoja. Meidän tulisi kysyä rohkeammin ja olla uteliaampia, jetsetbaarimikko Henri kertoo Hartwall Tasting Day -tilaisuudessa Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla.

Baarimikon mukaan suomalaiset saattavat kysyä viinisuosituksia, mutta loppupeleissä ravintolassakävijää ei kuitenkaan välttämättä kiinnosta se, miksi näin on. Tähän mies toivoo muutosta.

– Minulle ei riitä, että ravintolassa tarjoilija sanoo jonkin tuottajan, vaan haluan aina tietää miksi näin. Miksi jokin viini sopii juuri tälle ruoalle, mikä siihen on syynä, Henri kertoo.

"Mielestäni paras viinivalinta on se..."

Vaikka baarimikko peräänkuuluttaa rohkeutta ja uteliaisuutta, oma makuaisti on kuitenkin se, johon kannattaa miehen mukaan luottaa.

LUE MYÖS: Viinimoka, johon sinäkin olet sortunut – ravintoloitsija kumoaa yleisen harhaluulon: ”Saatat yllättyä positiivisesti” 

Jos jokin viini maistuu itsestä hyvälle, sitä kannattaa myös tilata. Jos possun kanssa maistuu punaviinin sijaan tuhti valkoviini, siitä vaan.

– Mielestäni paras viinivalinta on se, josta itselle tulee paras elämys ja kokemus, Henri toteaa ja lisää, että maun lisäksi myös ympäristöllä ja tunnelmalla on suuri merkitys sille, miltä viini oikein maistuu.

– On elämyksiä ja kokemuksia, ruokaa ja juomaa, ja sinun tulee stimuloida kaikkia aisteja parhaan kokemuksen saamiseksi, mies kiteyttää.

Lisää aiheesta:

Asiatuntija kertoo, miten järjestät viinitastingin – älä tee aloittelijan mokaa: "Maistelu saattaa olla hankalaa"Jukka on maistanut yli 45 000 viiniä – yksi oli ylitse muiden: "Kaikkien aikojen suosikkini"Viinimoka, johon sinäkin olet sortunut – ravintoloitsija kumoaa yleisen harhaluulon: ”Saatat yllättyä positiivisesti” Etsitkö hyvää viiniä? Chileläinen viinintekijä paljastaa omat suosikkinsa: ”Saatat viimein löytää täydellisen makuparin”Lyhyt kesä motivoi suomalaista Michelin-kokkia: "Pitää olla pää räjähtää -osastolla koko ajan"Baarimestari jyrähtää: Juoma, jota ei koskaan kannata tilata – "mitä ikinä teetkin, älä sano tätä baaritiskillä"
RavintolatViinitJuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista

  • 27.8.10:10
    Ruoka

    Kozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessä

  • 26.8.18:08
    Viiden jälkeen

    Kohukokki avautuu voinnistaan: Ahdistuskohtauksia, oksentelua ja paniikkia