Autossa matkustanut nainen halusi vain ottaa hieman rennommin – teki kammottavan virheen ja menetti otsansa: "Toivon, että joku olisi varoittanut minua"

Moottoripyöräilijä kuvasi oman kolarinsa – kooma ja vakava aivovamma 2:31
KATSO MYÖS: Australialaismotoristi tajusi järjettömän ylinopeutensa riskit vasta sitten, kun oli jo liian myöhäistä. Seurauksena oli kooma ja vakava aivovamma.

Nuorena vakavasti loukkaantunut irlantilaisnainen haluaa varoittaa muita lähes kohtalokkaaksi osoittautuneesta virheestään.

Poikaystävänsä kyydissä matkustanut irlantilainen Gráinne Kealy joutui liikenneonnettomuuteen, joka ei itsessään ollut erityisen vakava, mutta nuoren naisen ajattelemattomuus oli se, mikä oli maksaa hänen henkensä.

2000-luvun alussa sattuneen onnettomuuden seurauksena tapahtui jotain, johon tuolloin 22-vuotias Kealy ei ollut osannut varautua.

Hän matkusti pelkääjän paikalla pitäen jalkojaan kojelaudalla, joten jokainen osannee arvata, mitä tapahtui, kun hänen poikaystävänsä menetti Range Roverinsa hallinnan ja törmäsi betonimuuriin.

Ajattelemattomuudella järkyttävät seuraukset

Gráinne olisi selvinnyt tilanteesta säikähdyksellä, mikäli hän olisi matkustanut autossa niin kuin autossa kuuluu matkustaa. Sen sijaan valtaisalla voimalla lauennut turvatyyny paiskasi hänen jalkansa päin hänen omia kasvojaan polvet edellä.

Gráinnen kasvojen luut murtuivat ja hän oli vähällä kuolla omista polvistaan saamaansa iskuun.

Lääkärit onnistuivat pelastamaan naisen hengen ja kasvot yli 10 tuntia kestäneessä leikkauksessa. Hän sai kuitenkin pian leikkauksen jälkeen vakavan infektion, minkä seurauksena suuri osa hänen otsastaan jouduttiin poistamaan.

Gráinne tapauksesta uutisoitiin maailmalla laajasti muutamia vuosia sitten, kun hän tuli tarinansa kanssa julkisuuteen ensimmäisen kerran.

Gráinne on pian 40-vuotias, mutta onnettomuus ei unohdu koskaan. Hänelle teetettiin keraaminen otsa joitain vuosia onnettomuuden jälkeen, mutta hän kertoo kärsivänsä yhä päänsäryistä sekä keskittymisvaikeuksista.

– Kipua on myös niskoissa, hartioissa, polvissa ja alaselässä. Sain aivovamman, joka vaikuttaa minuun päivittäin – erityisesti silloin, jos olen stressaantunut tai väsynyt. Sanat katoavat kesken lauseen, ja näin voi tapahtua 20 kertaa päivässä, Gráinne kertoo MTV Uutisille.

Ei ajatellut muuta kuin kojelaudan likaantumista

Gráinne kertoo olevansa huolissaan muista, jotka saattavat tehdä saman virheen kuin hän, sillä toinen toistaan suositummat julkkikset nimittäin julkaisevat sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa heidän jalkansa lepäävät kojelaudalla. Näillä julkimoilla on miljoonia seuraajia, jotka eivät ymmärrä vaaraa, mikä piilee tyylikkäiden Instagram-otosten taustalla.

– On pelottavaa ajatella, kuinka monet ihmiset näkevät näitä postauksia.

– Tuo yksi hetki muutti koko loppuelämäni. Toivon vain, että joku olisi varoittanut minua. Niin itsestäänselviltä kuin toimintani seuraukset nyt jälkikäteen tuntuvatkin, on minun myönnettävä, että tuolloin ajattelin vain, että likaantuisiko kojelauta, jos pitäisin jalkojani sen päällä.

Kealy on surullinen kertoessaan, kuinka hän törmää jatkuvasti vastaavaan ajattelemattomuuteen niin sosiaalisen median välityksellä kuin tien päälläkin.

Näin turvatyyny laukeaa

Australialaisen Narrabeenin pelastuslaitos kuvasi videon, joka osoittaa, miten järkyttävällä voimalla turvatyyny laukeaa.

– Tässä ystävällinen muistutus, miksei jalkoja kannata pitää kojelaudalla autossa matkustettaessa, palolaitos kirjoittaa Facebook-julkaisunsa yhteydessä.

Artikkeli on uusinta vuodelta 2019.

Lue myös:

    Uusimmat