Autokaupoilla huutava pula hyvistä vaihtoautoista: Nämä mallit viedään nyt käsistä!

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Oletko ostamassa käytettyä autoa? Kiinnitä huomiota näihin asioihin, ettet tule ostaneeksi sikaa säkissä.

Vaihtoautoketjut kasvattavat varastojaan ja palkkaavat lisää myyjiä reagoidakseen nopeasti kasvavaan kysyntään.

Vaikka uusien autojen kauppa on ottanut koronavirustilanteen myötä vastaan raskaita iskuja, pyyhkii vaihtoautokaupalla nyt oikein mallikkaasti. Vaihtoautoja on myyty alkuvuonna vain neljä prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

J. Rinta-Joupin mukaan heillä vaihtoautojen kysyntä on tällä hetkellä jopa 94 prosenttia korkeampaa kuin huhtikuussa. Eikä tilanne ollut huhtikuussakaan huono. Sekä J. Rinta-Jouppi että Saka raportoivat tuolloin jopa tavanomaista paremmista käytettyjen autojen myyntiluvuista.

Kysyntä on näkynyt myös myynnissä, sillä J. Rinta-Joupin kesäkuun alun vaihtoautokauppa näyttää yli 30 prosenttia kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Aiemmin se tiedotti käytettyjen henkilöautojen kauppansa kasvaneen kuluneen vuoden toukokuussa jopa 15 prosenttia.

Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan vastaavat käytettyjen henkilöautojen myyntilukemat koko maan osalta olivat huhtikuussa -19 prosenttia ja toukokuussa -5,5 prosenttia.

Nämä perusautot viedään nyt nopeasti käsistä

J. Rinta-Joupin ostopäällikkö Ville Korpela kertoo tiedotteessa, että autoliikkeet pyrkivät ostamaan nyt kaikenlaisia autoja kiivaasti varastoon.

Ammattiostajia kiinnostavat tavallisestikin suositut ja hyvin omistajaa vaihtavat automallit, kuten:

 • Audi A4
 • BMW 3-sarja
 • Ford Focus
 • Ford Fiesta
 • Honda Civic
 • Kia Rio
 • Mercedes-Benz E-sarja
 • Nissan Qashqai
 • Volkswagen Passat
 • Toyota Yaris

Vaihtoautoketju Kamuxin ostaja Aleksi Mölläri kertoo oman yhtiönsä tiedotteessa, että luotettavat ja arvostetut automerkit saa helposti myytyä autoliikkeelle, mikäli huollot on tehty ajallaan, auton kunto on hyvä ja auton yleisvaikutelma siisti.

Möllärin mukaan kaikkein halutuin hintaluokka on 10 000–20 000 euroa.

Tätä tukee myös Kamuxin teettämä Suomalaiset autokaupoilla -tutkimus, jonka mukaan 82 prosenttia suomalaisista kertoo maksimibudjetin autoa ostettaessa olevan hintaluokassa 0―24 000 euroa silloin, kun kaupassa on mukana oma vaihtoauto.

Vaihtoautoja varastoon 20 miljoonalla eurolla, sata uutta myyjää...

J. Rinta-Jouppi kertoi kesäkuun alussa investoivansa 15 miljoonaa euroa vaihtoautovarastonsa kasvattamiseen, mutta nyt budjetti on nostettu jo 20 miljoonaan euroon.

– Näemme, että tällä hetkellä autokaupan puolella voittoja voidaan hakea erityisesti vaihtoautojen puolelta ja siksi sen vahvistaminen on meille juuri nyt todella kriittistä, yhtiön toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi perusteli mittavaa investointia.

Samaan aikaan yhtiö pyrkii kiihdyttämään uusien autojensa myyntiä, sillä yksi myyty uusi auto tarkoittaa yleensä myös vaihtoautovaraston kasvamista yhdellä autolla, sillä moni antaa vanhan autonsa vaihdossa.

Vaihtoautokauppa käy kuumana myös Sakalla, sillä se tiedotti toukokuussa palkkaavansa yhteensä jopa sata uutta automyyjää.

Lähteet: J. Rinta-Jouppi, Saka, Kamux

Lue myös:

  Uusimmat