Löytyvätkö autostasi nämä lisävarusteet? Voivat helpottaa myymistä sitten, kun sen aika tulee

Millainen auto sopii ikäihmiselle? 7:34
Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo, millaisiin asioihin ikääntyvän autoilijan tulisi autovalinnassaan kiinnittää huomiota.

Vaihtoautoketju Kamuxin teettämässä Suomalaiset autokaupoilla -kyselyssä kävi ilmi, että uutta käytettyä autoa etsivä ostaja arvostaa yhtä lisävarustetta ylitse muiden.

Suomalaiset autokaupoilla -kyselyssä selvitettiin muun muassa sitä, millaisia lisävarusteita maamme autonostajat arvostavat. Kolme tärkeimmäksi koettua lisävarustetta heijastelevat vahvasti maamme olosuhteita sekä suomalaista elämäntapaa.

Tärkeiksi koetut lisävarusteet voivat myös helpottaa auton myyntiä tulevaisuudessa. Mikäli olet ostamassa uutta autoa, voikin tiettyjen lisävarusteiden valitsemisessa olla järkeä, vaikkei niitä välttämättä itse niin arvostaisikaan.

Ilmastointi ykkönen

Ylivoimaisesti tärkeimmäksi auton lisävarusteeksi koettiin ilmastointi. Peräti 89 prosenttia vastaajista nosti sen keskeiseksi hankintaan vaikuttavaksi kriteeriksi.

Kamuxin Suomen maajohtaja Tommi Iiskonmäki kertoo yhtiön tiedotteessa, että ilmastoinnin tärkeys alleviivaa maamme neljää vuodenaikaa sekä vaihtelevia sääolosuhteita.

– Ilmastointihan ei vain jäähdytä, vaan puhdistaa ja kuivattaa auton sisäilmaa. Ilmastointi siis tekee ajokokemuksen miellyttävämmäksi niin kesähelteillä, syyssateilla kuin talven pakkashuurussakin, Iiskonmäki kertoo.

Nykyään ilmastointi on käytännössä vakiovaruste vähänkään uudemmissa autoissa, ja se löytyy vähintäänkin manuaalisilla säädöillä. Myös automaatti-ilmastointi sekä kaksi- ja jopa nelialueiset ilmastoinnit yleistyvät.

Myös vakionopeudensäädin ja vetokoukku tärkeitä

Ajamisen stressiä vähentää myös vakionopeudensäädin. Sen koetaan helpottavan muun muassa nopeusrajoitusten noudattamista. Vastaajista 61 prosenttia kertoi "vakkarin" vaikuttavan autohankintaansa.

Vastaajista 43 prosenttia mainitsi vetokoukun hankintapäätökseen vaikuttavaksi lisävarusteeksi. Iiskonmäki ei ole yllättynyt vetokoukun tärkeydestä suomalaisille.

– Omakotitalo on Suomessa tyypillinen asumismuoto, ja suomalaiset ovat myös mökkikansaa, mikä tarkoittaa usein tarvetta peräkärrylle ja erilaisille kuljetuksille, esimerkiksi jätehuoltokeskuksiin.

Jälkikäteen asennettuna vetokoukku voi kustantaa jopa 800 euroa, joten moni etsiikin autoa, josta se löytyy jo valmiiksi.

10 tärkeimmäksi koettua lisävarustetta

 1. Ilmastointi 89 %
 2. Vakionopeudensäädin 61 %
 3. Vetokoukku 43 %
 4. Automaattivaihteisto 41 %
 5. Lämmitettävä tuulilasi 41 %
 6. Ajonvakautusjärjestelmä 36 %
 7. Peruutuskamera 29 %
 8. Polttoainekäyttöinen lisälämmitin 27 %
 9. Navigointijärjestelmä 26 %
 10. Pysäköintitutka 24 %

Vähiten tärkeiksi lisävarusteiksi rankattiin lämmitettävä ohjauspyörä (6 %), kaistavahti (6 %) sekä kattoluukku / panoraamakatto (4 %).

Lähde: Kamux

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja