Aurinkoenergialla toimiva ravintola avasi ovensa Helsingissä – sade-ennusteet eivät pelota

Aurinkoenergialla toimiva Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant vietti avajaisiaan aurinkoisessa säässä Helsingin Teurastamolla 7. elokuuta 2013.

Ravintola avasi ovensa ensimmäisen kerran Milanon designviikolla huhtikuussa 2011, ja elokuussa 2013 Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant ruokkii suomalaisia lounastajia. Keittiön perustan muodostavat suomalaiset raaka-aineet, aurinkokypsennyksen rauhallinen, herkkä tahti sekä luova keittiötaito. Ravintolassa päivänvalon näkevät sekä suomalaisen keittiön klassikot että täysin uudet luomukset.

Onneksi sää suosi aurinkoenergialla toimivaa ravintolaa, sillä nimensä mukaisesti ruuat valmistetaan auringon valolla toimivalla aurinkokeittimellä. Pilvisenä päivänä keittiössä tarjoillaan kypsentämättömiä ruokia. Kalapatoja hämmentänyt keittiömestari Antto Melasniemi ei hätäänny, vaikka tälläkin viikolla on hieman sateita luvattu.

– Yleensä on aika hyvät olosuhteet kyllä ollut. Meillä on ehkä käynyt vähän tuuri. En vielä ainakaan usko noihin lupauksiin, Antto kommentoi hymyillen.

Aurinkokeittiössä valmistauduttiin hyvään kävijämäärään: lämmin sää ja Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurantin avajaiset olivat saaneet väen liikkeelle ja oletettu kokonaiskävijämäärä tuli täyteen jo ensimmäisen kahden tunnin aikana. Jonoa keittopisteelle oli jatkuvasti.

Helsingin avajaisissa lounastajaväki pääsi nautiskelemaan esimerkiksi haudutettua ahventa avomaakurkkujen kera. Koemaistelussa pisteet tulevat elämyksellisestä ravintolamiljööstä sekä ekologisesta keittotavasta, ja hyvistä kauden raaka-aineista. Pieni miinus siitä, että padasta lautaselle ehtiessään ruoka oli ehtinyt viilentyä.

Aurinkokeittiössä on aikeissa tehdä ruoka-annoksia muun muassa hauesta ja muista suomalaisista kauden parhaista raaka-aineista. Tällä hetkellä kasvimaalla on esimerkiksi kypsymässä kesäkurpitsaa ja runsaasti yrttejä. Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant toimii pääasiassa vaan aurinkoisina päivinä, mutta muutamat pilvet eivät kuitenkaan pysäytä aurinkokeittiön toimintaa. Avajaispäivälle mies oli valmistautunut tekemään tarvittaessa myös ahvensalaattia tai tartar-pihvejä.

– Puolipilvisenäkin päivänä pystyy ihan hyvin toimimaan, kiireinen kokki kommentoi Makuja.fi:lle.

Sateisena päivänä ravintolan ovet pysyvät kuitenkin kiinni.

Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant palvelee Helsingin Teurastamolla, Työpajankatu 2, ajalla 7.8.—20.8. klo 11—15. Sateella ravintola on suljettu. Ravintola on kaikille avoin ja lounaan hinta on 9,30 €. Aukiolosta ilmoitetaan päivittäin klo 10 mennessä ravintolanFacebook-sivulla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja