Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juha tilaa kuukausittain tuhat kiloa suomalaisia kanansiipiä Espanjaan – MM-huuma valtaa ravintolan Fuengirolassa

4:12imgThe Hookin osaomistaja Juha Vuorio esittelee suomalaista siipiravintolaa, joka sijaitsee Fuengirolan kuuluisalla rantakadulla.
Julkaistu 11.05.2025 09:43
Toimittajan kuva

Katri Utula

katri.utula@mtv.fi

Jääkiekkokansa on löytänyt tiensä myös Espanjassa sijaitsevaan suomalaiseen siipiravintolaan, jonka perustaminen Fuengirolaan on vaatinut erikoisjärjestelyjä.

Sporttibaari, olut ja kanansiivet. Tämä yhdistelmä tuntuu olevan monen lätkäfanaatikon pyhä kolminaisuus, kun MM-kisat jälleen alkoivat perjantaina 9. toukokuuta, ja kuppilat täyttyivät kiekkokansasta.

Yllättävämpää ehkä on se, että tämän saman voi kokea nyt myös Espanjassa, joka ei ole tunnettu jääkiekosta eikä siipiravintoloista. 

The Hook-siipiravintolaketjun osaomistaja Juha Vuorio avasi tammikuussa ravintolaketjun uusimman tulokkaan ulkomaille, suomalaisten suosimaan Espanjan Fuengirolaan.

MM-kisat ovat jälleen yksi niistä ajankohdista, kun kyseisen ravintolan tupa on erityisen täynnä.

Lätkä koskettaa nimenomaan suomalaisia, ja toki myös muun muassa ruotsalaisia ja sveitsiläisiä. Espanjalaiset eivät tiedä lätkästä mitään, Vuorio naurahtaa.

Lue myös: Kuunteletko MM-lätkää autossa? Ei ehkä kannattaisi

Espanjalaisetkin kiinnostuivat siivistä

Myös espanjalaiset ovat kuitenkin löytäneet paikalle, sillä kanansiivet ovat espanjalaisille uusi ja kiinnostava erikoisuus.

Ei Espanjassa ole tällaisia siipiä aiemmin ollut, Vuorio kertoo.

Tarjoiltavat kanansiivet ovat suomalaisia ja täysin erilaisia kuin espanjalaiset versiot.

Testasimme myös paikalliset siivet, mutta ne ovat aivan vääränkokoisia, liian isoja. Lisäksi ne ovat väärin tehtyjä, sellaisia päältä karvaisia, eivätkä ne maistu niin hyviltä.

Lue myös: Jääkiekon MM-kisat 2025: Otteluohjelma ja tulokset

Tuhat kiloa siipiä kuussa Suomesta lennätettynä

Päätös kuskata kanansiivet aina Suomesta saakka ei ole taloudellisesti järkevin, mutta ainoa vaihtoehto.

Yli tuhat kiloa siipiä lähtee kylmäautossa kerran kuukaudessa kohti Espanjaa, Vuorio paljastaa.

Kanansiivet varastoidaan ravintolaan rakennettuun isoon kylmähuoneeseen. 

Espanjaa vastikään koetellut maanlaajuinen sähkökatkos olisi tehnyt pahaa jälkeä, mikäli Vuorio ei olisi osannut varautua maassa usein ilmeneviin sähköongelmiin.

Vahinko olisi ollut aikamoinen, jos tuhat kiloa siipiä olisi mennyt pilalle. Onneksi meillä on tällaisia tilanteita varten aggregaatti, Vuorio kiittelee.

Ravintolan perustaminen Espanjaan ei ollut helppo prosessi.

Kyllä se on Suomeen verrattuna vaikeusasteikolla potenssiin kymmenen, Vuorio sanoo.

Lue myös: Tamperelainen siipiravintola sai yllättävän puhelun Kanadan kiekkojoukkueelta – epätavallinen torstai jäi omistajan mieleen

Tutut suomalaiset asiakkaina

Sporttibaari on niin sisustukseltaan kuin ruokalistaltaan kuin kopio Suomen yli kymmenestä The Hook -ravintolasta. 

Ainoastaan rantabulevardin maisemat palmukujineen paljastavat, että sijainti ei ole Suomessa.

Terassin kera ravintolaan mahtuu noin 200 asiakasta, ja ulkona oleva screen tarjoillaan merinäköalalla, Vuorio kertoo esitellessään ravintolan sijaintia iltahämärässä.

Jääkiekkofanit ovat olennainen osa ravintolan asiakaskuntaa, ja MM-turnauksen aikaan heille on tarjolla myös hieman erityistä ohjelmaa.

Jari Kurri ja Jukka Laaksonen vetävät kisastudiota parin pelin verran ensimmäisen peliviikon jälkeen, Vuorio paljastaa.

Ravintolassa istuu usein joukko tuttuja suomalaisia. Vakiokasvoja ovat muun muassa Aleksi Valavuori, Kalle Palander ja Juha Perälä

Myös Tapparan ja Ilveksen lätkäjoukkueet kävivät täällä syömässä kauden päätteeksi, Vuorio kertoo.

Katso videolta, miltä Espanjassa sijaitseva suomalaisravintola näyttää!

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka