Athinan iäkäs isä kuoli koronavirukseen – tytär kertoo, mitä olisi toivonut tehneensä toisin

Amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetimen välityksellä 1:09
Videolla kerrotaan naisesta, joka joutui hyvästelemään äitinsä Facetimen välityksellä koronaviruksen takia.

Koronaviruksen vuoksi menehtyneen 80-vuotiaan miehen tytär toivoo, että olisi tiukemmin käskenyt isäänsä pysymään kotona. Hän antoi haastattelun 9 News -sivustolle.

Australiassa asuva Haralambos Bakirtzidis on kuollut 80-vuoden iässä koronavirukseen. Häntä hoidettiin melbournelaisessa sairaalassa 11 päivää. Hänet otettiin pois hengityskoneesta, ja pian tämän jälkeen hän menehtyi.

Haralambos oli muuttanut Kreikasta Australiaan 1970-luvulla. Hänellä ja hänen vaimollaan Nikillä on neljä lasta. 

Isä ei toiminut suositusten mukaan

Tytär Athina on kertonut paikallisille medioille, että isä uskoi Melbournen selvinneen koronaviruksesta ensimmäisten koronavirusrajoitusten jälkeen. Tytärtä kaduttaa, että hän ei suojellut isäänsä virukselta paremmin. Hän katuu, että antoi tämän liikkua vapaasti. 

Isä ei käyttänyt koskaan maskia. Hän jatkoi esimerkiksi ostoksilla käyntiä siitä huolimatta, että oli tullut kipeäksi.

Haralambos oli vointinsa vuoksi soittanut kerran ambulanssin, mutta hänen ei ollut tarvinnut lähteä sairaalaan. Niinpä mies oli ajatellut kärsivänsä vain flunssasta. Särkylääke sai hänen kuumeensa laskemaan ja hän alkoi voida paremmin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hänen vointinsa parantui hieman ja hän ajatteli olevansa kunnossa. Hänelle oltiin kuulemma sanottu, että hänellä oli flunssa. Uskon, että hän käsitti asian väärin.

Joutui lopulta sairaalaan

Viiden päivän kuluttua miehen vointi huononi jälleen.

– Kun isä ei pystynyt enää syömään, nukkumaan tai juomaan, ambulanssi soitettiin paikalle uudestaan. Tällä kertaa hänet otettiin sairaalahoitoon.

Seuraavana päivänä isällä todettiin koronavirustartunta. Hän oli hengityskoneessa 11 päivää.

Katuu että ei läksyttänyt isää kunnolla

Lääkärien puheet menivät Haralambokselta yli hilseen. Niinpä hänen lapsensa joutuivat selittämään hänelle, että hänellä oli keuhkokuume, joka johtui koronaviruksesta. He olivat yhteyksissä isäänsä Facetimen välityksellä. 

– Isä sanoi minulle, ettei halua kuolla. Vastasin, että hänen pitää luottaa lääkäreihin.

Athina toivoo, että olisi ollut jämäkämpi isänsä suhteen, kun tämä oli vielä terve.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kunpa olisin voinut sitoa hänet kiinni tuoliinsa kotona. Olisinpa käskenyt häntä olemaan menemättä.

– Toivon, että olisin tehnyt enemmän ja sanonut, että "isä et voi mennä nyt ulos". Että sitten se vaikuttaa meihin muihinkin.

Varoituksena muille ihmisille

Haralambos kuoli sen jälkeen, kun hänet oli irroitettu hengityskoneesta. Vain hänen vaimonsa Niki, jolla oli myös koronavirus, sai olla hänen vierellään. Muiden sairaalavierailut oli kielletty.

Athina sisaruksineen odottaa, että äiti toipuu tarpeeksi hautajaisia varten. Tytär toivoo, että muut, etenkin vanhemmat melbournelaiset, tajuaisivat olla varovaisia.

– Tämä tuntuu todella raskaalta. Isä ei saa edes sellaisia hautajaisia, jotka hän ansaitsisi.

– Jäi niin paljon asioita, joita olisin halunnut vielä jakaa isän kanssa. Kestää kauan, että perheemme toipuu tästä kaikesta eikä haava välttämättä koskaan parane.

Lue myös:

    Uusimmat