Koronavirustartunnan saanut brasilialainen Larissa synnytti kaksoset – seuraavana päivänä puoliso sai kuulla suru-uutisen

Jenni Meronen on viimeisillään raskaana karanteenissa Roomassa –"Eniten ei pelota koronavirus, vaan se, miten järjestelmä kestää" 6:57
Maaliskuussa haastattelimme Jenniä, joka oli viimeisillään raskaana karanteenissa Roomassa.

Brasilialaisnainen kuoli sydänkohtaukseen seuraavana päivänä synnytyksestä. 

Brasilialainen Larissa Blanco, 24, kuoli pian sen jälkeen, kun oli synnyttänyt kaksoset, kertoo Mirror-lehti. Larissalla oli aiemmin todettu koronavirustartunta.

Larissan mies Diego Rodrgiuez kertoo, että Larissalla oli ollut aluksi flunssaa muistuttavia oireita. 12. kesäkuuta raskaana olevalla Larissalla todettiin koronavirus. Kaksi viikkoa myöhemmin hänet vietiin sairaalaan, koska hänen vointinsa heikkeni radikaalisti. Sieltä hänet siirrettiin toiseen sairaalaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Synnytyksen jälkeen äiti sai verenvuodon

Kaksoset syntyivät 27. kesäkuuta. Diego oli paikalla synnytyssalissa. Toinen lapsista syntyi hieman ensimmäistä myöhemmin, Diegon sanojen mukaan ”pienen komplikaation jälkeen”.

Kun molemmat lapset olivat saapuneet maailmaan, Diego lähti Larissan luota ollakseen vastasyntyneiden kanssa. Myöhemmin Diegolle kerrottiin, että Larissalle oli tullut verenvuoto ja että hän tarvitsisi verensiirron.

Menehtyi sydänkohtaukseen koronaviruksen vuoksi

Seuraavana aamuna noin kuuden aikaan aamulla saapui suru-uutinen: Larissa oli saanut sydänkohtauksen ja kuollut.

– Lääkärit sanoivat, että hänen kehonsa ei kestänyt sitä koronaviruksen takia. 

Diegolla oli aiemmin todettu koronavirus, mutta nyt hän on parantunut. Hän on sairaalassa lasten luona, kunnes heidät päästetään kotiin.

Brasiliassa on todettu tähän mennessä noin 71 500 koronaviruskuolemaa. Varmistettuja tartuntatapauksia maassa on noin 1,84 miljoonaa. 

Uutta tietoa raskauden ja koronaviruksen riskeistä

Keskiviikkona uutisoitiin tapauksesta Ranskassa, jossa raskaana ollut nainen sai koronavirustartunnan ja välitti sen edelleen istukan kautta sikiöön. Vastasyntyneellä todettiin tartunta ja vakavia oireita, mutta hän toipui taudista. Äitiä ja vauvaa hoitaneen lääkärin mukaan tämä on osoitus siitä, että vastasyntyneet voivat kehittää suojan koronaviruksen aiheuttamaa Covid-19 -tautia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat